12:54 05.08.2018

Державний адвокат, якого суд сказав замінити, зустрівся з Януковичем

2 хв читати
Державний адвокат, якого суд сказав замінити, зустрівся з Януковичем

Безкоштовний державний адвокат Віктора Януковича Віктор Овсянніков, який 1 серпня тричі залишав останнє засідання Оболонського районного суду Києва у справі про державну зраду екс-президента України, 3 серпня зустрівся зі своїм підзахисним на території Російської Федерації.

"Ми погоджували з ним правову позицію, яка буде озвучена в суді 16 серпня. Підписали протокол проведення конфіденційної зустрічі. Правова позиція охороняється адвокатською таємницею, тому говорити про неї я не можу. Якщо за цей час будуть якісь зміни, може, я її заздалегідь і опублікую, якщо буде дозвіл і бажання клієнта", - розповів В.Овсянніков агентству "Інтерфакс-Україна".

Він зазначив, що наразі його довіреність на участь у процесі не анульовано, і він зобов'язаний бути присутнім 16 серпня на наступному засіданні суду, незважаючи на рішення суду призначити В.Януковичу нового адвоката з центру безоплатної вторинної правової допомоги.

"Про рішення суду 1 серпня мені поки що відомо лише зі ЗМІ, у суді мені про це не було оголошено", - наголосив В.Овсянніков.

Як повідомлялося, 1 серпня Оболонський суд ухвалив рішення замінити призначеного В.Януковичу 31 липня держадвоката В.Овсяннікова іншим адвокатом з київського центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, і продовжити засідання у справі про держзраду екс-президента 16 серпня.

"Забезпечити безперервну участь призначеного захисника незалежно від подальшої участі в засіданнях адвокатів, обраних обвинуваченим. З урахуванням перерви в судовому засіданні запропонувати призначеному захиснику завчасно приступити до ознайомлення з матеріалами справи", - йдеться в ухвалі суду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стратегічною метою РФ є відновлення слави Радянського Союзу на міжнародній арені - Кулеба

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА