20:33 13.08.2018

Влада не впливає на творчий процес виробництва фільму про Стуса - глава Держкіно

2 хв читати

Голова Державного агентства України з питань кіно (Держкіно) Пилип Іллєнко вважає, що доручення прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана щодо фільму про українського поета і політв'язня Василя Стуса є не цензурою, а нормальною вимогою в рамках договірних відносин між державою і кіновиробником.
"У цьому випадку, я думаю все-таки, коли йдеться про вимогу привести проект у відповідність з тим концептом, який було підтримано, який виграв конкурс, то це не цензура, а нормальна вимога у рамках договірних відносин. Ми надали кошти на фільм з якимись елементами і хочемо в результаті побачити ці елементи у фільмі", - сказав П.Іллєнко в ефірі "5 каналу" в понеділок.
За його словами, представники влади не впливають на сам творчий процес виробництва фільму, зокрема, не говорять як знімати ту чи іншу сцену. Водночас, глава Держкіно наголосив, що заяви про можливі судові розгляди в період зйомок фільму є прямим тиском на творців і акторів.
Як повідомлялося, раніше український актор і телеведучий Геннадій Попенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook повідомив, що зі сценарію фільму "Стус" було вирізано сцену останнього суду над поетом, в якому фігурував як адвокат Віктор Медведчук.
За його словами, пізніше він дізнався, що сцени суду над В.Стусом у фільмі вже немає. "Запитав про це у акторів, зайнятих у фільмі. Вони підтвердили, що сцени суду вже немає. Її прибрали зі знімального графіка, нікого не попередивши. Навіть такого персонажа, як Медведчук, у фільмі вже немає. Однак кастинг на нього був, актора було знайдено і він готувався до зйомок", - повідомив Г.Попенко.
Після цього В.Гройсман доручив керівництву Міністерства культури України та Держкіно разом із авторами фільму про українського поета зробити все можливе, щоб історія його життя у фільмі була розказана повністю і без спотворень. На наступний день знімальна група фільму заявила, що найближчим часом вирізану зі сценарію сцену останнього суду над поетом, в якому фігурував як адвокат В.Медведчук, буде дознято.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА