16:53 17.08.2018

Кіберполіція викрила угрупування, що продавало несанкціонований доступ до платних телеканалів

1 хв читати
Кіберполіція викрила угрупування, що продавало несанкціонований доступ до платних телеканалів

Співробітники відділу протидії кіберзлочинам у Кіровоградській області Департаменту кіберполіції викрили та задокументували протиправну діяльність групи осіб, які протягом кількох років отримували прибуток від ретрансляції платних телеканалів в обхід правовласників.

"Організатором цієї злочинної групи був житель м.Кропивницький 1986 р.н. У 2014 році він разом із двома спільниками розробив і почав поширювати додаток для SmartTV, а також для AndroidTV. Цей додаток надавав несанкціонований доступ до платного відеоконтенту і ІРTV (близько 200 каналів )", - повідомляє Департамент кіберполіції Національної поліції України в п'ятницю.

Встановлено, що цей додаток було встановлено на 99% смарт-приставок, а його географія поширювалася як на Україну, так і на території кількох сусідніх держав.

Для підвищення рейтингу програми та рекламування послуг доступу до відеоконтенту було створено сайт, на якому розміщувалася інформація з інструкціями і даними для оплати вартості послуг. Адміністрування сайту здійснювалося учасниками злочинної групи.

Співробітники провели обшук за місцем проживання організатора групи, під час якого вилучили спеціальні пристрої і комп'ютерну техніку. Відкрито кримінальне провадження за ст.176 (порушення авторського і суміжних прав) Кримінального кодексу України. Призначено низку експертиз, після отримання їхніх результатів буде встановлено остаточну суму збитків і вирішено питання про оголошення підозри організатору і його можливим спільникам.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА