20:52 17.08.2018

У Києві затримали чиновника ДМС, директора турфірми та посередника за переправлення особи через державний кордон за підробленими документами

2 хв читати
У Києві затримали чиновника ДМС, директора турфірми та посередника за переправлення особи через державний кордон за підробленими документами

Національна поліція спільно зі Службою безпеки України затримала в Києві співробітника Державної міграційної служби України (ДМС), директора турфірми та посередника, які організували схему незаконного переправлення особи через державний кордон України з використанням підроблених документів.

"Під час розслідування задокументовано отримання директором туристичної фірми 4,3 тис. євро за виготовлення на замовлення особи паспорта громадянина Чехії для виїзду за кордон, чеської ID-картки та чеського водійського посвідчення", - повідомляє у п'ятницю прес-служба прокуратури м. Києва.

Надалі директор турфірми за 18 тис. дол. (близько 493 тис. грн за курсом НБУ на 17 серпня) погодилася організувати виготовлення цій особі підроблений пакет документів: паспорт громадянина України, довідку про присвоєння ідентифікаційного номера, посвідчення водія, паспорт громадянина України для виїзду за кордон, за що отримала аванс у розмірі 260 тис. грн.

У свою чергу чиновник Солом'янського ДМС у м. Києві за грошову винагороду погодився виготовити замовнику підроблений паспорт громадянина України та на підставі зазначеного підробленого документа прийняв його анкету для виготовлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

"16.08.2018 після передання особі паспорта громадянина України для виїзду за кордон посадову особу Солом'янського ДМС у м. Києві та його спільників затримано", - зазначено в повідомленні.

Учасникам схеми готують повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (організація незаконного переправлення осіб через державний кордон України). Санкція статті передбачає покарання на строк до 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Готується клопотання про обрання запобіжного заходу.

У свою чергу Служба безпеки України на сторінці у Facebook повідомила, що злочинне угруповання з незаконного переправляння іноземців до країн Євросоюзу діяло в Києві, а також на території Львівської та Чернівецької областей.

Оперативники спецслужби зафіксували, що "клієнтами" були іноземці та представники кримінального світу, зацікавлені в можливості незаконного виїзду до ЄС або в легалізації в Україні. Для виготовлення фальшивих документів ділки використовували паспорти та посвідчення громадян України, видані на території АР Крим до тимчасової окупації півострова, достовірність яких неможливо підтвердити. На підставі фальсифікованих документів оформлялися нові ID-паспорти, архівні довідки, а також іноземні паспорти.

У рамках кримінального провадження оперативники СБУ затримали трьох учасників угруповання, серед яких - посадова особа одного зі столичних відділів ДМС.

Під час обшуків за адресами проживання і роботи фігурантів справи правоохоронці виявили паспорти іноземців, зокрема громадян РФ, комп'ютерну техніку з інформацією про "клієнтів" і технічні пристрої для підробки документів, фальшиві посвідчення і бланки держустанов, паспорти громадян України, закордонні паспорти вітчизняного зразка та іноземні паспорти, зазначили в СБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА