12:55 20.08.2018

ДФС від початку 2018 року відкрила 7 справ на 1,4 млн грн за фактами порушення авторських прав

2 хв читати
ДФС від початку 2018 року відкрила 7 справ на 1,4 млн грн за фактами порушення авторських прав

Українські митниці за січень-липень 2018 року відкрили сім справ про порушення митних правил за фактами ввезення та вивезення товарів, включених до митного реєстру об'єктів права інтелектуальної власності, на суму 1,4 млн грн, повідомляється на сайті Державної фіскальної служби (ДФС) у понеділок.

При цьому загалом від початку цього року митники 4,2 тис. разів призупиняли оформлення товарів через можливе порушення авторських прав, йдеться в повідомленні.

"Загалом станом на 1 серпня поточного року до митного реєстру об'єктів права інтелектуальної власності за заявами правовласників внесено 3,818 тис. об'єктів. Із них 206 внесено з початку 2018 року", - йдеться в повідомленні.

До реєстру вносять об'єкти авторського права і суміжних прав, винаходи, корисні моделі, промислові зразки, торговельні марки, географічні зазначення (зазначення походження товарів) та сорти рослин, нагадують у відомстві.

Зокрема, було порушено справу стосовно одного з українських товариств, що намагалося ввезти з Китаю партію з 4,4 тис. пар кросівок із позначеннями, схожими з логотипами Adidas, Nike, Puma. Суд підтвердив, що товар ввозився з порушенням прав інтелектуальної власності, через що згідно з судовим рішенням товар на суму понад 1 млн грн було конфісковано, накладено штраф у розмірі 17 тис. грн.

"У другому випадку одне з українських приватних підприємств намагалося ввезти 417 навушників з Китаю з неправомірним використанням зображення і логотипу Apple, який також включений до реєстру об'єктів права інтелектуальної власності", - зазначило відомство.

Як пояснює ДФС, за рішенням суду товар на суму 104,2 тис. грн було конфісковано, суд також наклав на порушника штраф 17 тис. грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Віцеканцлер Німеччини Габек прибув в Україну для підготовки конференції з відновлення

Прем'єр Нідерландів готовий закуповувати у партнерів системи ППО Patriot для постачання Україні

Розвідники спецпідрозділу "Кабул 9" за дві доби виявили та знищили дев’ять одиниць військового транспорту і склад боєприпасів

Окупанти обстріляли 22 населені пункти на Харківщині, виникли пожежі

В Івано-Франківській області ППО збила всі ворожі БПЛА, у результаті падіння уламків виникли пожежі

У Херсонській області за добу через обстріли 16 людей дістали поранення

У Чернігові кількість загиблих унаслідок ракетного удару на ранок зросла до 18 людей

Сили оборони за добу ліквідували 910 окупантів

Українська авіація завдала ударів по восьми районах розміщення сил противника

За добу на фронті було 87 зіткнень, на бахмутському напрямку ЗС України відбили 24 атаки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА