15:45 20.08.2018

У справі про смертельну ДТП за участю головного архітектора Харкова розглядають три версії

2 хв читати

Начальник Головного управління Національної поліції в Харківській області Олег Бех підтвердив, що одним із учасників ДТП, що сталася в неділю вдень на 35 км автошляху Харків-Вовчанськ і внаслідок якої загинули три людини, був головний архітектор Харкова Сергій Чечельницький.

"Підтверджую, що саме головний архітектор був за кермом Lexus'а", - сказав О.Бех на брифінгу в понеділок.

За словами заступника начальника Головного управління Нацполіції в Харківській області Сергія Чижа, правоохоронці, які виїхали на місце аварії встановили, що Lexus рухався головною дорогою, коли з другорядної дороги виїхав автомобіль ВАЗ, унаслідок чого сталося зіткнення.

С.Чиж також повідомив, що слідство розглядає три версії. "Перша - порушення правил дорожнього руху водієм автомобіля ВАЗ, що спричинило тяжкі наслідки. Друга версія - порушення правил дорожнього руху водієм автомобіля Lexus. Третя версія - порушення обома водіями правил дорожнього руху, що спричинило тяжкі наслідки", - сказав він.

О.Бех наголосив, що наразі підозрюваних у справі немає. "Доки не будуть проведені необхідні експертизи, не буде вивчено рух і швидкість транспортних засобів, слідчі підозри не оголосять", - сказав він.

Як повідомлялося, в неділю вдень унаслідок зіткнення автомобілів ВАЗ і Lexus на автошляху Харків-Вовчанськ поблизу с.Піщане, чоловік і жінка загинули на місці, ще одна жінка померла в кареті швидкої допомоги. Розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.286 (порушення правил дорожнього руху, що спричинило смерть кількох осіб) КК України.

За інформацією UA: Харків, за кермом Lexus'а був головний архітектор Харкова Сергій Чечельницький. У червні 2017года Генпрокуратура вручила С. Чечельницькому підозру в справі про виділення землі псевдожитлово-будівельним кооперативам (т.зв. кооперативна схема). Слідчий суддя Печерського райсуду Києва Ірина Литвинова задовольнила клопотання слідчого з особливо важливих справ Генпрокуратури Романа Зубчука і відсторонила С. Чечельницького з посади. Потім його було звільнено і призначено радником міського голови Харкова Геннадія Кернеса.

12 березня 2018 року прес-служба Генпрокуратури України повідомила, що в обвинувальний акт стосовно екс-заступниці міського голови Харкова Тетяна Овінникової, головного архітектора міста Сергія Чечельницького та його заступника Сергія Калоші, а також трьох засновників т.зв. житлово-будівельних кооперативів (Власти Дударенко, Костянтина і Олени Босенків), підозрюваних у виділенні землі за т.зв. кооперативної схемою в 2008-2014 рр., направлено до суду.

У травні 2018 року С. Чечельницький подав декларацію як кандидат на посаду заступника директора департаменту - начальника управління містобудування та архітектури, головного архітектора Харкова, а незабаром після цього - знову призначений на цю посаду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА