15:56 21.08.2018

Заяви про рішення НААУ щодо позбавлення адвокатів прав на заняття адвокатською діяльністю не відповідають дійсності - асоціація

2 хв читати
Заяви про рішення НААУ щодо позбавлення адвокатів прав на заняття адвокатською діяльністю не відповідають дійсності - асоціація

Заяви про рішення Національної асоціації адвокатів України (НААУ) щодо позбавлення деяких адвокатів прав на заняття адвокатською діяльністю не відповідають дійсності, ухвалення таких рішень належить до повноважень Кваліфікаційної дисциплінарної комісії адвокатів (КДКА), заявили в НААУ.

"НААУ не ухвалює ніяких рішень щодо позбавлення адвокатів права на заняття адвокатською діяльністю, оскільки не наділена такими повноваженнями. Дисциплінарне провадження щодо адвоката здійснює КДКА за адресою робочого місця адвоката, що зазначено в Єдиному реєстрі адвокатів України (ЄРАУ). НААУ не втручається в реалізацію повноважень КДКА, яка є незалежним органом адвокатського самоврядування в кожному регіоні", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в НААУ.

В асоціації зазначили, що лише КДКА в разі встановлення ознак дисциплінарного проступку у діях адвоката може ухвалити рішення щодо притягнення його до дисциплінарного стягнення.

"Заяви про те, що НААУ позбавляє адвокатів права на практику, не відповідають дійсності, вони направлені на дискредитацію єдиної професійної організації адвокатів України. Заяви про притягнення адвокатів до дисциплінарної відповідальності до моменту ухвалення рішення КДКА є формою тиску на членів КДКА та дезінформацією громадськості про діяльність органів адвокатського самоврядування", - наголошують в асоціації.

У НААУ нагадали, що 2 серпня засідання КДКА було зірвано групою адвокатів і сторонніх осіб, зокрема народних депутатів і представників громадських організацій. Тоді розгляд дисциплінарних проваджень було перенесено на засідання КДКА 20 серпня.

"Оскільки з боку деяких адвокатів тривав психологічний тиск, погрози фізичною розправою та дискредитації членів КДКА та НААУ, за повної бездіяльності з боку представників правоохоронних органів, члени КДКА подали заяви про відвід від розгляду проваджень у дисциплінарних справах щодо деяких адвокатів, зокрема Інни Рафальської", - повідомили в асоціації.

У ній зазначили, що "витяги з ЄРАУ з підписом І.Рафальської не видають, оскільки 10 жовтня 2016 року припинено її право доступу до реєстру адвокатів у результаті її відкликання з посади голови Ради адвокатів Києва".

"На першому рівні до Києва внесення даних в ЄРАУ здійснює Рада адвокатів Києва за адресою вул. Борисоглібська, 3", - наголосили в НААУ.

Раніше НААУ заявила про силове захоплення 2 серпня офісу асоціації групою осіб, серед яких були адвокати, а також народні депутати і представники громадських організацій.

Підставою для конфлікту послужили, зокрема, суперечки про легітимність І.Рафальської на посаді голови Ради адвокатів міста Києва, з якої її відкликали 8 жовтня 2016 року на конференції, скликаній НААУ. І.Рафальська не погодилася з таким рішенням, її підтримує частина київських адвокатів.

Пізніше у низці ЗМІ з'явилися заяви, що НААУ має намір позбавити деяких адвокатів прав на заняття адвокатською діяльністю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА