14:27 03.10.2018

Кабмін дозволив застосовувати засоби автоматичної відео- та фотофіксації порушень ПДР на дорогах

2 хв читати
Кабмін дозволив застосовувати засоби автоматичної відео- та фотофіксації порушень ПДР на дорогах

Кабінет Міністрів України розширив список дозволених до застосування для контролю безпеки дорожнього руху технічних засобів, дозволивши використання засобів визначення просторово-часових координат транспортного засобу, а також засобів із функцією фото- та відеофіксації порушень правил дорожнього руху в автоматичному режимі.

Відповідну постанову Кабмін ухвалив у середу й доручив Міністерству економічного розвитку та торгівлі доопрацювати її в триденний термін.

У пояснювальній записці до документа наголошується, що на сьогодні вимоги до техніки з функціями фото- та відеофіксації в автоматичному режимі для фіксації порушень ПДР не визначено в жодних нормативно-правових актах.

Оціночна вартість одного приладу, на думку авторів документа, може сягнути $15-40 тис., загальна потреба в таких приладах становить понад 2 тис., а вартість оцінки відповідності приладів може коливатися від 8 тис. до 120 тис. грн.

Очікується, що впровадження автоматичної фіксації порушень ПДР сприятиме зниженню аварійності та кількості ДТП. Також це матиме позитивний економічний вплив на національних виробників таких технічних засобів у зв'язку зі збільшенням обсягів виробництва та реалізації їхньої продукції.

Як повідомлялося, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков очікує від Верховної Ради ухвалення законів, що посилюють відповідальність за керування транспортом у нетверезому стані та за перевищення швидкості, а також упровадження на дорогах України режиму відеофіксації.

Раніше генеральний прокурор України Юрій Луценко висловився за посилення відповідальності за дорожньо-транспортні пригоди зі смертельними наслідками з вини водія, вважаючи за необхідне чітко встановити нижню межу відповідальності, оскільки цим зараз зловживають, а відповідальність зводиться до умовного покарання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА