15:03 11.10.2018

Порошенко про пожежу поблизу Ічні: Не виключаю кадрових висновків, але лише ними проблему не розв'язати

2 хв читати
Порошенко про пожежу поблизу Ічні: Не виключаю кадрових висновків, але лише ними проблему не розв'язати

Президент України Петро Порошенко не виключає кадрових рішень у військовому керівництві країни за результатами пожежі та вибухів боєприпасів на арсеналі в Ічнянському районі Чернігівської області, але зазначає, що такі заходи не є винятковими.

"Я розраховую на швидку реакцію правоохоронних органів. Я не виключаю і певних кадрових висновків, але, на жаль, лише кадровими висновками проблему не розв'яжеш. Тут потрібні системні рішення", - сказав П.Порошенко на зустрічі з командирами бригад (полків) Збройних сил, Нацгвардії та Державної прикордонної служби України в четвер у Хмельницькій області.

При цьому глава держави повідомив, що доручив керівництву Міноборони та Генерального штабу надати список звільнених генералів та офіцерів, які несуть відповідальність за ситуацію зі зберіганням боєприпасів. "Точно винуваті мають бути притягнуті до відповідальності", - наголосив П.Порошенко.

Президент зазначив, що, за попередніми даними слідства, пожежа і спричинені нею вибухи на арсеналі поблизу Ічні були результатом диверсії. "За попередніми даними слідства, (вибухи на арсеналі - ІФ) є результатом дії диверсійних груп. Вони кидають тінь на імідж українських військових і спецслужб", - сказав П.Порошенко.

Як повідомлялося, інформація про пожежу і вибухи боєприпасів на території складів 6-го арсеналу Міноборони України біля смт Дружба Ічнянського району надійшла о 3:30 вівторка, 9 жовтня. Постраждалих серед військовослужбовців, співробітників ЗСУ і цивільного населення внаслідок вибухів боєприпасів немає. З огляду на надзвичайну ситуацію евакуювали близько 12,5 тис. людей із 38 населених пунктів.

За фактом НП на складах військова прокуратура відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 425 (недбалість) Кримінального кодексу України. У Службі безпеки України повідомили, що розслідують кілька версій пожежі на території складських приміщень в/ч ЗСУ, зокрема опрацьовують версію про можливу диверсію.

У ніч на четвер у Міноборони заявили про ліквідацію пожежі на технічній території арсеналу в повному обсязі. Також було зазначено, що підрозділи ЗСУ спільно з ДСНС здійснюють дії з ліквідації осередків задимлення і тління, очищають від мінно-вибухових предметів адміністративну територію, а також територію поблизу арсеналу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА