20:13 11.10.2018

На території арсеналу поблизу Ічні спостерігаються поодинокі вибухи слабкої інтенсивності

2 хв читати
На території арсеналу поблизу Ічні спостерігаються поодинокі вибухи слабкої інтенсивності

На технічній території арсеналу в Ічнянському районі Чернігівської області станом на 19:00 четверга триває ліквідація осередків тління, спостерігаються поодинокі вибухи слабкої інтенсивності, повідомляє начальник управління комунікацій і преси Міністерства оборони України Олексій Чернобай.

"На території арсеналу працюють пожежні танки, інженерні машини розгородження, пожежні машини. Два пожежні літаки авіації ДСНС України протягом дня здійснили 25 скидів", - написав О.Чернобай на своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер.

За його словами, керівництв Міноборони України та ЗСУ здійснило обліт на вертольоті над технічною територією арсеналу. Для координації сил і засобів залучено аеророзвідку ЗСУ.

О.Чернобай також повідомив, що 15 груп розмінування надалі здійснюють поверхневе очищення адміністративної території.

"У населених пунктах поблизу арсеналу працює 21 піротехнічна група від ДСНС України з метою виявлення та очищення місцевості від вибухонебезпечних предметів, також патрулі військової служби правопорядку ЗСУ організовують допомогу місцевому населенню, а також здійснюють заходи щодо підтримання правопорядку", - повідомив він.

Як повідомлялося, інформація про пожежу і вибухи боєприпасів на території складів 6-го арсеналу Міноборони України біля смт Дружба Ічнянського району надійшла о 3:30 вівторка, 9 жовтня. Постраждалих серед військовослужбовців, співробітників ЗСУ і цивільного населення внаслідок вибухів боєприпасів немає.

З огляду на надзвичайну ситуацію евакуювали населення із 38 населених пунктів. За даними Чернігівської обладміністрації, кількість жителів, що підлягають евакуації, становить 18,8 тис. людей, у ДСНС повідомили про фактичну евакуацію понад 12,3 тис. людей. Крім того, в обладміністрації повідомили, що 63 людини звернулися по меддопомогу з огляду на погане самопочуття через задимленість.

За фактом НП на складах військова прокуратура відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 425 (недбалість) Кримінального кодексу України. У Службі безпеки України повідомили, що розслідують кілька версій пожежі на території складських приміщень в/ч ЗСУ, зокрема опрацьовують версію про можливу диверсію.

У ніч на четвер у Міноборони заявили про ліквідацію пожежі на технічній території арсеналу в повному обсязі. Також було зазначено, що підрозділи ЗСУ спільно з ДСНС здійснюють дії з ліквідації осередків задимлення і тління, очищають від мінно-вибухових предметів адміністративну територію, а також територію поблизу арсеналу.

Вранці 11 жовтня начальник управління комунікацій та преси Міноборони України О.Чернобай повідомив, що понад 70% адміністративної території арсеналу в Ічнянському районі Чернігівської області станом на 10:30 уже розміновано.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА