16:37 12.10.2018

Поліція встановила особи сімох юнаків, які раніше розгромили вагон електрички Фастів-Київ

2 хв читати
Поліція встановила особи сімох юнаків, які раніше розгромили вагон електрички Фастів-Київ

Поліція Київської області встановила особи сімох молодих людей, які ввечері 10 жовтня розгромили вагон електропоїзда сполученням Фастів - Київ, і зазначає, що працівники залізниці звернулися до них із заявою через вісім годин після події.

Як повідомляє у п'ятницю прес-служба обласної поліції, інцидент стався в середу, 10 жовтня, о 22:30. "За 20 хвилин, доки електропоїзд був у дорозі від Фастова до Мотовилівки, зловмисники побили всі вікна й відірвали сидіння в четвертому вагоні", - зазначено в повідомленні.

За інформацією поліції, працівники залізниці звернулися до правоохоронців із повідомленням про пошкодження тяги близько 7:00 ранку четверга.

"Незважаючи на згаяний час - від моменту скоєння злочину минуло понад вісім годин - поліцейським швидко вдалося встановити винуватців. Це семеро жителів Мотовилівки віком від 16 до 19 років. Наразі вирішується питання щодо їх затримання", - зазначено в повідомленні.

За фактом умисного пошкодження майна поліція відкрила кримінальне провадження за ст. 194 Кримінального кодексу України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін до трьох років.

Раніше в четвер, 11 жовтня, прес-служба ПАТ "Укрзалізниця" повідомила, що 10 жовтня о 22:50 на перегоні Фастів - Мотовилівка Київської області група невідомих осіб розгромила вагон приміського електропоїзда №6036 Фастів-Київ.

"Вандали розбили всі вікна, вирвали дивани для сидіння, розбили скло автоматичних дверей, пошкодили внутрішнє обладнання салону вагона. Помічник машиніста помітив зловмисників і відразу повідомив до поліції. Однак це звернення представники правоохоронних органів за гарячими слідами залишили без реагування", - зазначено в повідомленні прес-служби "Укрзалізниці".

За попередніми оцінками, вагону завдано збитків на 200 тис. грн.

У компанії зазначили, що правоохоронці приїхали за неодноразовими викликами на станцію "Фастів" тільки вранці 11 жовтня.

"Така пасивна позиція викликає подив, практично заохочує зловмисників і загрожує рецидивами таких інцидентів на залізничному транспорті", - зазначили в "Укрзалізниці".

Компанія також повідомила, що вранці 11 жовтня залізничники в рамках виконання своїх зобов'язань із перевезень були змушені відправити поїзд за маршрутом, закривши зруйнований хуліганами вагон, "оскільки відремонтувати його можна тільки в умовах депо".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА