07:44 07.12.2018

У військовополонених українських моряків важкі поранення ніг і ампутація пальців кисті

2 хв читати
У військовополонених українських моряків важкі поранення ніг і ампутація пальців кисті

У військовополонених українських моряків, які знаходяться в СІЗО Москви важкі поранення ніг і ампутація пальців руки, повідомила радник командувача ВМС Вікторія Христенко.

"Троє моряків знаходяться в "Матроській тиші". Ні відео, ні підтвердження характеру поранень офіційно не отримали наші консули, крім того, що нібито поранених відвідала омбудсмен Москви. У одного з хлопців важке поранення ніг, те, що він пересувається з милицями - ні про що нам не говорить, ми не бачимо його поранень і яку йому зробили операцію в ізоляторі. В одного з хлопців травматична ампутація пальців кисті", - сказала В. Христенко в ефірі ток-шоу "Прямий ефір" телеканалу "Прямий" в четвер увечері.

В повідомленні зазначається, що цю інформацію отримано від волонтерів, які допомагали морякам під час перебування в Сімферопольському СІЗО.

Також В.Христенко закликала писати листи полоненим морякам, зазначивши, що листи мають бути російською мовою, не мати української символіки і не торкатися політичних тем, інакше їх не пропустить тюремна цензура.

Як повідомлялося, уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова в четвер відвідала трьох поранених українських моряків, які містяться в медичній частині СІЗО "Матроська тиша" в Москві.

"Понад дві години розмовляла з ними про умови утримання та стан їх здоров'я", - написала Т.Москалькова на своїй сторінці в Instagram.

За словами омбудсмена, пораненим надається вся необхідна медична допомога, вони забезпечені необхідними препаратами, медики оцінюють отримані ними травми як поранення легкого ступеня тяжкості, лікування вже дає позитивну динаміку.

"На умови утримання скарг не надійшло, вони містяться у медичній частині, в просторих, чистих камерах з великими вікнами", - зазначила Т.Москалькова.

25 листопада в Керченській протоці російські прикордонники із застосуванням зброї затримали три корабля ВМС України, які прямували в Азовське море.

29 листопада військовополонені були етаповані в Москву в слідчий ізолятор "Лефортово". При цьому трьох поранених моряків помістили в медблок СІЗО "Матроська тиша" - співробітника СБУ Василя Сороку і членів екіпажів Андрія Артеменка і Андрія Ейдера.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА