12:08 23.04.2020

Ан-225 "Мрія" доставив до України медичний вантаж із Китаю, який за обсягом претендує на Книгу рекордів Гіннеса

3 хв читати
Ан-225 "Мрія" доставив до України медичний вантаж із Китаю, який за обсягом претендує на Книгу рекордів Гіннеса

Найбільший у світі транспортний літак Ан-225 "Мрія" доставив до України засоби медичної допомоги для боротьби з короновірусом із китайського міста Тяньцзінь.

"Це один із найбільших вантажів, який ми зустрічаємо за останні тижні з Китайської Народної Республіки. Наша "Мрія" привезла до України 12 млн масок для лікарень та аптечних мереж, майже 260 тис. захисних окулярів для наших медиків і понад 100 тис. костюмів п'ятого рівня захисту. Це рекорд за обсягом вантажу, який увійде до Книги рекордів Гіннеса", - сказав після зустрічі літака у четвер президент України Володимир Зеленський.

Президент держпідприємства "Антонов" Олександр Донець повідомив, що вага доставленого до України з Китаю вантажу становить 103 тонни, і під 1300 куб. м обсягу його було завантажено у вантажний відсік фюзеляжу (при обсязі кабіни у 1400 куб. м). "Я гадаю, що ми саме за обсягом, який перевозиться, вийдемо на рекорд. Після відповідної процедури він може потрапити до Книги рекордів Гіннеса", - зазначив він.

За його словами, через тиждень "Мрія" виконає ще один рейс для доставки вантажу в Україну.

За даними агентства "Інтерфакс-Україна", сьогодні рейс оплатила компанія "Епіцентр К". За оцінками експертів ринку, його вартість становить до $1 млн.

Представники "Антонова" також повідомили президенту, що на сьогодні "в металі" є другий літак, схожий Ан-225, проте його добудова ще у 2012 році оцінювалася у $460 млн зі старими аналоговими технологіями, тому на сьогодні для вантажних перевезень його добудовувати недоцільно.

Водночас представники "Антонова" нагадали, що Ан-225 створювався для цільового використання як носій космічного апарату "Буран" і доцільно розглянути можливість використання його в проекті "Повітряний старт" для запуску космічних апаратів із висоти 12 тис. м.

До гуманітарних операцій із перевезення медичних засобів із Китаю в різні країни світу Ан-225 "Мрія" приєднався 11 квітня цього року. Раніше Ан-225 вже доставив до Польщі майже 100 тонн медичного вантажу об'ємом 1000 куб. м (що було рекордом на той момент - ІФ), до Франції - понад 130 тонн.

Ан-225 став шостим літаком авіакомпанії "Авіалінії Антонова", які беруть участь у доставці вантажів для протидії COVID-19. З кінця березня п'ять літаків Ан-124-100 перевезли майже 1500 тонн із Китаю в десятки країн Європи, Америки, Близького Сходу. Частина цих рейсів виконується за програмою стратегічних авіаперевезень SALIS (Strategic Airlift Interim Solution) на користь країн НАТО. Планується, що 24 квітня Ан-225 вилетить із Гостомеля для виконання рейсів за цією програмою.

22 квітня розпочалася чергова серія рейсів літаків "Авіаліній Антонова" з перевезення медичних засобів із Китаю в різні міста США, зокрема в Орландо, Х'юстон, Вашингтон і Лос-Анджелес. Планується, що в травні до виконання цих рейсів підключиться також Ан-225.

Льотні і технічні екіпажі "Авіаліній Антонова" під час виконання рейсів забезпечені всіма необхідними захисними медичними комплектами: масками, рукавичками, комбінезонами. В аеропортах проводиться процедура дезінфекції літака, здійснюється медичний огляд членів екіпажу. Мінімізовано контакт екіпажу з персоналом аеропортів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

Клименко про розстріл поліцейських у Вінницькій області: Цей трагічний випадок показує, що тилу для поліцейських немає

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА