08:11 28.10.2020

Рішення КС про незаконне декларування ухвалене з порушенням регламенту та має ознаки конфлікту інтересів

2 хв читати
Рішення КС про незаконне декларування ухвалене з порушенням регламенту та має ознаки конфлікту інтересів

Рішення Конституційного Суду України про визнання неконституційними окремих положень закону України "Про запобігання корупції" та ст. 366-1 Кримінального кодексу, яка передбачає кримінальну відповідальність за недостовірне декларування, було ухвалене з порушенням регламенту та має ознаки конфлікту інтересів, зазначив представник президента України в КС, народний депутат (фракція "Слуга народу") Федір Веніславський у вівторок.

"Ухвалюючи це рішення, Конституційний Суд України, на мій погляд, допустив низку порушень власного регламенту, які передбачають, що, по-перше, проект рішення має бути роздано не пізніше, ніж за три дні до розгляду питання, а проект рішення було роздано суддям КС лише вчора ввечері. І та поспішність, з якою КС ухвалює таке рішення, змушує засумніватися в об'єктивності та неупередженості суддів Конституційного Суду", - сказав він у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

Веніславський нагадав, що за ст. 366-1 КК пред'явили обвинувачення одній із суддів КС Ірині Завгородній. "Тобто, на наш погляд, має місце чистий конфлікт інтересів. Якраз для того, щоб унеможливити притягнення суддів Конституційного Суду України, у тому числі, до юридичної відповідальності за порушення антикорупційного законодавства, КС сьогодні ухвалив таке рішення", - наголосив він.

Веніславський вважає, що питання про те, як далі діяти в ситуації, що склалася, розглядатимуть на рівні парламенту. "Я думаю, ми знайдемо правильні шляхи для того, щоб не було негативних наслідків таких дій Конституційного Суду", - зазначив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА