19:20 10.11.2020

Митрополит Епіфаній нагородив нацгвардійця Марківа орденом Архистратига Михаїла

2 хв читати
Митрополит Епіфаній нагородив нацгвардійця Марківа орденом Архистратига Михаїла

Глава Православної церкви України митрополит Київський і всієї України Епіфаній нагородив орденом святого архістратига Михаїла I ступеня нацгвардійця Віталія Марківа, який повернувся в Україну після винесення виправдувального вироку Міланським апеляційним судом.

"Сьогодні мав можливість особисто зустрітися з Віталієм Марківим. (...) Від імені Православної церкви України нагородив Віталія високою нагородою - орденом святого архістратига Божого Михаїла I ступеня", - написав митрополит на сторінці в Facebook у вівторок.

Він зазначив, що всі 1222 дні, поки Марків перебував за гратами в Італії, в ПЦУ "молитовно підтримували його, як і кожного українського воїна або заручника, якого несправедливо ув’язнено".

За словами митрополита Епіфанія, Віталій вперше побував в Свято-Михайлівському Золотоверхому монастирі, біля стіни пам'яті вони вшанували полеглих героїв, які боролися за незалежність і суверенність Української держави.

Як повідомлялося, 3 листопада Міланський апеляційний суд виніс виправдувальний вирок у справі Марківа. 4 листопада він повернувся з представниками української делегації в Україну.

Нацгвардієць Марків, який має подвійне громадянство України і Італії, був затриманий в Італії 30 червня 2017 року за підозрою у вбивстві італійського фотожурналіста Андреа Роккеллі поблизу Слов'янська Донецької області в травні 2014 року.

У 2014 році кримінальну справу за фактом подій, при яких загинув Роккеллі, було відкрито Службою безпеки України, розслідування було призупинено на час проведення бойових дій. У листопаді 2019 року справу було передано для розслідування в МВС України.

Прокуратура Павії просила засудити Марківа до 17 років ув'язнення за сприяння в умисному вбивстві Роккеллі. Згідно аргументам сторони обвинувачення, старший сержант Нацгвардії України Марків не здійснював вбивства, але інформував керівництво НГУ про рух цивільних осіб у фабрики Zeus Ceramica, а ті, в свою чергу, контактували з військовими Збройних сил України, які, за твердженням прокуратури, з мінометів відкрили вогонь по групі іноземних журналістів.

12 липня 2019 року італійський суд засудив Марківа до 24 років позбавлення волі, визнавши його винним у сприянні умисного вбивства Роккеллі. Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що рішення італійського суду було оскаржене.

Тепер Україна готується відстоювати невинність Марківа в касаційному суді Італії після подання відповідної скарги обвинуваченням і потерпілою стороною, заявила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

Джерело: https://www.facebook.com/epifaniy/posts/2753378334877718

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА