19:43 14.12.2020

Російські прикордонники знову не змогли надати інформацію про нібито порушення кордону з боку України

3 хв читати
Російські прикордонники знову не змогли надати інформацію про нібито порушення кордону з боку України

Російська сторона під час чергової прикордонно-представницької зустрічі знову не змогла представити об'єктивної інформації про можливе порушення групою осіб кордону з Україною та вогневе протистояння, про які раніше інформувала прикордонна служба ФСБ РФ у Бєлгородській та Воронезькій областях, повідомила Державна прикордонна служба України.

"Російська сторона все ж таки зважилася на чергову прикордонно-представницьку зустріч, на якій наполягала Державна прикордонна служба України. Зустріч відбулася у ці вихідні й відбувалася, зокрема, безпосередньо на лінії кордону. На ній російська сторона знову не змогла представити об'єктивної інформації, проте всіляко продовжувала маніпулювати фактами, які відобразила й у своєму розслідуванні", - сказали агентству "Інтерфакс-Україна" в Держприкордонслужбі в понеділок.

У відомстві зазначили, що зокрема, цього разу суміжна сторона заявила про доріжку слідів групи осіб із території України на територію РФ і в зворотному напрямку, яких не змогла жодним чином продемонструвати на місцевості під час проведення прикордонно-представницьких зустрічей. Також будь-які сліди на місцевості відсутні й у фотоматеріалах, наданих російською стороною.

"Водночас прикордонники суміжної країни почали плутатися з місцем, де нібито мало місце порушення кордону. З російського боку вкотре відсутня будь-яка інформація про людину, яка, за їхніми словами, загинула, не подано доказів, що підтверджують наявність у порушника зброї", - пояснили в Держприкордонслужбі.

Крім того, припущення російської сторони про "трьох озброєних осіб" не підтверджує навіть їхній протокол опитування старшого прикордонного наряду, який не бачив, чи не міг їх бачити. На неконструктивність російської сторони, зазначають у відомстві, вказує і те, що листом від 5 грудня вона відмовилася від проведення прикордонно-представницької зустрічі, мотивуючи свою позицію проведенням одностороннього розслідування, хоча відповідний висновок було затверджено 4 грудня.

Як повідомив голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко в інтерв'ю інформаційному агентству "Інтерфакс-Україна", Держприкордонслужба отримала інформацію про подію від російської сторони з величезною затримкою, приблизно на 11 годин.

"Це свідчить про те, що російська сторона намагалася або взагалі не афішувати цю інформацію, або напрацьовувала позицію, яку потім офіційно озвучила", - зазначив він.

За словами голови прикордонного відомства, з метою з'ясування всіх обставин цієї події було проведено першу прикордонно-представницьку зустріч на рівні помічників прикордонних представників, однак під час зустрічі жодної підтверджувальної інформації українській стороні не було надано.

"Кожна сторона має представити докази, а вони не були представлені. Встановлено процедуру, згідно з якою за результатами прикордонно-представницької зустрічі складається протокол, де є позиція російської сторони і позиція української сторони. Українська сторона наполягала на представленні доказів, але до спільного рішення ми так і не змогли дійти. Тому я вважаю, що це звичайна інформаційна пропагандистська акція з боку спецслужб РФ. До чого вона присвячена? Мабуть, до дня ФСБ РФ, який у сусідній країні відзначатимуть невдовзі", - наголосив Дейнеко.

Він додав, що Держприкордонслужба досі не отримала офіційної інформації про нібито загиблого в РФ недалеко від кордону українця. "Так, у мережі інтернет є інформація про те, що це громадянин України Г., який неодноразово потрапляв у поле зору, проте офіційно ми її не маємо. Тіло загиблого до України з РФ не передавали. Також, наскільки мені відомо, родичі й близькі цієї особи на територію РФ поки що не виїжджали", - сказав Дейнеко.


Повний текст інтерв'ю з головою Держприкордонслужби України Сергієм Дейнеком буде розміщено на сайті інформаційного агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА