21:45 04.07.2021

Повстанці в ефіопському регіоні Тиграй погодилися на припинення вогню, але висунули низку умов

2 хв читати
Повстанці в ефіопському регіоні Тиграй погодилися на припинення вогню, але висунули низку умов

"Сили оборони Тиграй", які ведуть у цьому регіоні Ефіопії боротьбу проти центральної влади, в неділю оголосили, що при дотриманні низки умов погоджуються на припинення вогню, яке ефіопський уряд оголосив в односторонньому порядку цього тижня, повідомляє газета "Аль-Ахрам".

Раніше повідомлялося, що уряд озвучив таку ініціативу після того, як повстанці захопили Мекеле - адміністративний центр Тиграя. Уряд запропонував, щоб перемир'я діяло аж до закінчення посівної кампанії, яка завершується у вересні.

У свою чергу командування "Сил оборони Тиграя" заявило про згоду на перемир'я в разі відсутності наступальних дій з боку урядових військ.

"Поки у нас надійна гарантія, що безпека наших людей не буде під загрозою через другу серію атак, ми в принципі схвалюємо режим припинення вогню", - йдеться в заяві "Сил оборони Тиграя".

Крім того, повстанці закликали притягти до відповідальності прем'єр-міністра Ефіопії Абій Ахмеда Алі і президента Сахле-Ворк Зевде за "шкоду, якої вони завдали", створити незалежну комісію ООН для розслідування "жахливих злочинів", скоєних під час конфлікту в регіоні Тиграй, забезпечити доставку гуманітарної допомоги і безпечне повернення в Тиграй переміщених осіб.

Також повстанці зажадали прибрати з цієї зони сили Еритреї та бійців з сусіднього регіону Амхара: всі вони надавали допомогу урядовим військам під час конфлікту в регіоні Тиграй.

"Народний фронт звільнення Тиграй" (НФЗТ), що мав правлячі позиції в Ефіопії з 1991 по 2018 рік, пішов в опозицію після приходу до влади чинного прем'єр-міністра. НФЗТ вимагав від федеральної влади не втручатися в справи регіону та в вересні 2020 року провела вибори до місцевих органів влади. Уряд Ефіопії оголосив їх незаконними. З листопада 2020 року в регіоні розгорівся конфлікт. Багато членів НФЗТ потім приєдналися до нової військової структури - "Сил оборони Тиграя".

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА