17:05 09.09.2021

Правоохоронці здійснюють обшуки в департаментах КМДА за фактом незаконного передання земельних ділянок у центрі Києва

2 хв читати
Правоохоронці здійснюють обшуки в департаментах КМДА за фактом незаконного передання земельних ділянок у центрі Києва

Столичні правоохоронці здійснюють обшуки в межах розслідування кримінального провадження за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами департаментів Київської міської державної адміністрації під час передання в користування суб'єкту господарювання земельних ділянок комунальної власності, повідомляє прес-служба Київської міської прокуратури.

"Встановлено, що посадовці КМДА, порушуючи вимоги земельного законодавства, умови програми соціально-економічного та культурного розвитку міста Києва та укладеного інвестиційного договору, передали в користування суб’єкту господарювання земельні ділянки комунальної власності, що розташовані у центрі Києва поруч з Європейською площею, в позаконкурентний спосіб та за заниженою вартістю, чим спричинили тяжкі наслідки інтересам держави", - наголошують у прокуратурі.

Там уточнюють, що в четвер, 9 вересня, для документування протиправної діяльності, а також вилучення документів та інших речових доказів, які мають значення для слідства, правоохоронці здійснюють санкціоновані обшуки в структурних підрозділах КМДА, зокрема в Департаменті економіки та інвестицій і Департаменті земельних ресурсів.

Водночас у прес-службі Державного бюро розслідувань зазначають, що сума завданих державі збитків становить майже 150 млн грн.

"Перевіряється причетність до оборудки депутатів Київської міської ради. Тривають слідчі дії у межах кримінального провадження, розпочатого за статтею 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем)", - наголошують у ДБР.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА