19:02 20.10.2021

Суд у Києві заарештував заочно екс-прем'єра Азарова за підозрою в державній зраді

2 хв читати
Суд у Києві заарештував заочно екс-прем'єра Азарова за підозрою в державній зраді

Печерський районний суд Києва в середу заочно обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою колишньому прем'єр-міністру України Миколі Азарову, підозрюваному у вчиненні державної зради за попередньою змовою групою осіб, повідомляється на сайті Державного бюро розслідувань (ДБР).

"Обрання Азарову заочного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою дасть підстави звертатися із запитами щодо надання міжнародно-правової допомоги про його екстрадицію, а також дозволить ініціювати питання про здійснення спеціального досудового розслідування", - йдеться в повідомленні.

В Офісі генпрокурора повідомляють, що, за даними слідства, Азаров, діючи спільно та за попередньою змовою з колишнім президентом України Віктором Януковичем, на порушення Конституції та закону України "Про міжнародні договори України" підписав розпорядження про схвалення "Харківських угод" на користь РФ, якими було продовжено на 25 років термін перебування Чорноморського флоту РФ на території України.

"У результаті таких дій були штучно створені передумови для збільшення чисельності військ іноземної держави на території України, вторгнення Збройних сил Російської Федерації та окупації ними півострова Крим", - наголосили у відомстві.

Запобіжний захід екс-прем'єру обрано в кримінальному провадженні, відкритому за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада за попередньою змовою групою осіб).

У ДБР зазначають, що Азаров, повністю розуміючи наслідки підписання цієї угоди для України, свідомо забезпечив візування та погодження її проекту уповноваженими посадовими особами й у такий спосіб "сприяв реалізації інтересів РФ під час усіх стадій погодження проекту угоди та її імплементації".

У відомстві також наголосили, що притягнення до кримінальної відповідальності за вчинення державної зради не має строків давності, і нагадали, що в січні ДБР уже повідомило про підозру у вчиненні державної зради Януковичу (ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міноборони України опублікувало основні новації в законі про мобілізацію, який набуде чинності 18 травня

Байден підписав закон про надання допомоги Україні

ВР має намір удосконалити законодавство про звернення

Лондон та Берлін мають намір співпрацювати для виробництва відновлюваної енергії у Північному морі

Сунак і Шольц заявили про спільну роботу над варіантами використання заморожених активів РФ

Генпрокурор підписав стандарт діяльності прокурорів із захисту інвестицій під час досудового розслідування

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА