18:34 15.08.2017

Мінфін має намір звільнити від моніторингу оцінки ризиків деяких власників та орендарів землі

2 хв читати
Мінфін має намір звільнити від моніторингу оцінки ризиків деяких власників та орендарів землі

Міністерство фінансів України підготувало проект наказу, яким передбачається звільнити від моніторингу оцінки ризиків під час реєстрації податкових накладних платників податків-власників більше ніж 0,01 га землі і деяких орендарів земельних ділянок.

Згідно з оприлюдненим 14 серпня на сайті відомства документом, Мінфін має намір звільнити від моніторингу оцінки ризиків платників податків, що задекларували за 2016 рік до 20 лютого 2017 року власну земельну ділянку площею понад 0,01 га або орендовану земельну ділянку державної або комунальної власності площею понад 1 га.

Крім того, планується вивести з-під дії системи моніторингу платників податків, які задекларували за зазначений період земельну ділянку площею понад 200 га, яка не є ані державною, ані комунальною власністю, і при цьому з 1 січня цього року не було одночасної зміни засновника і директора платника податку.

Відповідні зміни мають удосконалити критерії оцінки ступеня ризиків, достатніх для зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування (ПН/РК) в Єдиному реєстрі податкових накладних. Як зазначено на сайті Мінфіну, зауваження і пропозиції до проекту наказу відомство приймає протягом наступних 20 днів.

Як повідомлялося, на початку серпня рішення внести такі зміни ухвалила спільна робоча група, до складу якої увійшли представники Міністерства фінансів і Державної фіскальної служби (ДФС).

Згідно з ухваленими наприкінці 2016 року змінами до Податкового кодексу, з 1 липня 2017 року запрацювала автоматична реєстрація податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних. Проте ДФС отримала право відмовити в реєстрації за низкою критеріїв оцінки ступеня ризиків.

За даними ДФС, середньомісячна кількість припинених податкових накладних скоротилася з 1,2-1,4% у перші тижні роботи системи до 0,4-0,5% у серпні.

У свою чергу платники податків скаржилися на технічні помилки в роботі системи і недосконалість критеріїв блокування. Для поліпшення алгоритмів і критеріїв припинення податкових накладних ДФС і Мінфін створили спільну робочу групу. Пропозиції для вдосконалення системи моніторингу і відгуки про її роботу представники бізнесу можуть залишати у відкритій групі соцмережі Facebook "Система призупинки реєстрації накладних: робоча група".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укравтодор" просит Киевсовет выделить землю для строительства транспортной развязки к массиву Чайки на Житомирской трассе

Порошенко підписав закон про зміну правил використання земельних масивів та запобігання аграрному рейдерству

Суд повернув у держвласність ділянку лісу в Бориспільському районі Київської області

СБ за підтримки ЄС впроваджує в Україні 5-річну програму управління земельними ресурсами

Гройсман: 387 тис. га земель передано у власність 251 ОТГ

Рада прийняла за основу законопроект про запобігання аграрному рейдерству

Майже половина українців не підтримує земельну та пенсійну реформи, приватизацію держпідприємств

Виділені за "кооперативною схемою" землі вартістю 38,4 млн грн повернені громаді

Кабмін планує до 1 вересня запустити електронні земельні торги через "ProZorro.Продажі"

Понад 7 млн га органічних сільгоспземель в Україні залишаються незадіяними

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА