12:01 21.08.2017

Держгеокадастр з 11 по 18 серпня виділив учасникам АТО 2,89 тис. га землі

2 хв читати
Держгеокадастр з 11 по 18 серпня виділив учасникам АТО 2,89 тис. га землі

Державна служба з питань геодезії, картографії та кадастру (Держгеокадастр) з 11 по 18 серпня 2017 року виділила учасникам АТО та сім'ям загиблих воїнів 2,2 тис. земельних ділянок загальною площею 2,89 тис. га з фонду державних земель сільськогосподарського призначення.

За повідомленням відомства на його офіційному веб-сайті, найбільшу кількість ділянок відведено в Полтавській, Київській, Кіровоградській і Тернопільській областях.

З 4 по 11 серпня учасники АТО та сім'ї загиблих воїнів отримали 1,13 тис. земельних ділянок загальною площею 1,63 тис. га.

Держгеокадастр також повідомляє, що з 11 по 18 серпня до переліку земельних ділянок державної власності, право оренди яких може бути реалізовано на аукціонах, було внесено 1,29 тис. га.

Найбільша кількість таких ділянок - у Кіровоградській, Волинській, Миколаївській, Дніпропетровській, Харківській, Рівненській і Запорізькій областях.

Загалом станом на 18 серпня перелік містить 6,784 тис. земельних ділянок загальною площею 139,49 тис. га.

Як повідомлялося, за перше півріччя 2017 року учасники програми АТО отримали 12,19 тис. земельних ділянок загальною площею 16,86 тис. га.

Кабінет Міністрів України 7 червня 2017 року затвердив Стратегію вдосконалення управління у сфері використання та охорони земель сільськогосподарського призначення державної власності та розпорядження ними, згідно з якою впроваджено уніфіковані правила при розпорядженні землями. Зокрема, передання державних земель в оренду здійснюється лише на аукціонах на єдиних стартових умовах - на термін сім років при ставці не нижче ніж 8% нормативної грошової вартості цієї землі.

Крім того, введено жорсткий розрахунковий норматив площі землі, яка може бути передана на місцевому рівні безоплатно, - не більше ніж 25% площі земель, переданих в оренду на конкурсних засадах за попередній звітний період (квартал).

Розмір орендної плати за користування сільськогосподарськими земельними ділянками державної власності в січні-червні 2017 року за результатами земельних торгів у середньому зріс до 12,1% нормативної грошової оцінки (38,473 тис. грн/га).

В Україні в державній власності перебуває 10,4 млн га сільськогосподарської землі, з яких 3,2 млн га - у постійному користуванні підприємств, установ і організацій, 2,5 млн га - у запасі, решта - в оренді.

Середній розмір орендної плати за 1 га держземлі за підсумками 2016 року становив 940 грн. На сьогодні близько 50% договорів оренди державних земель сільгосппризначення укладено на термін до 49 років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укравтодор" просит Киевсовет выделить землю для строительства транспортной развязки к массиву Чайки на Житомирской трассе

Порошенко підписав закон про зміну правил використання земельних масивів та запобігання аграрному рейдерству

Суд повернув у держвласність ділянку лісу в Бориспільському районі Київської області

СБ за підтримки ЄС впроваджує в Україні 5-річну програму управління земельними ресурсами

Гройсман: 387 тис. га земель передано у власність 251 ОТГ

Рада прийняла за основу законопроект про запобігання аграрному рейдерству

Майже половина українців не підтримує земельну та пенсійну реформи, приватизацію держпідприємств

Виділені за "кооперативною схемою" землі вартістю 38,4 млн грн повернені громаді

Кабмін планує до 1 вересня запустити електронні земельні торги через "ProZorro.Продажі"

Понад 7 млн га органічних сільгоспземель в Україні залишаються незадіяними

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА