12:43 08.09.2017

Мін’юст пропонує запровадити обов'язкову нотаріальну форму договорів оренди землі

2 хв читати

Міністерство юстиції України ініціює запровадження обов'язкової нотаріальної форми для договорів оренди земельних ділянок, повідомив заступник голови парламентського комітету з питань аграрної політики та земельних відносин Олександр Бакуменко.

Як зазначив він на своїй сторінці в соцмережі Facebook, про це йшлося на нараді під головуванням першого віце-прем'єра - міністра економічного розвитку і торгівлі Степана Кубіва в четвер у Києві.

Окрім цього, за словами О.Бакуменка, Мін’юст пропонує під час затвердження форми договорів оренди встановити можливість їх завірення за межами нотаріального округу, а також передбачити заходи для запобігання будь-яким зловживанням у цій сфері.

Заступник голови аграрного комітету, у свою чергу, вважає за необхідне на нормативно-правовому рівні вирішити питання перенесення з Державного земельного кадастру до Державного реєстр майнових прав відомостей про реєстрацію прав на землю, а також передбачити механізми уникнення подвійної реєстрації.

Він також повідомив, що аграрний комітет ВР створив робочу групу із розроблення проекту закону про захист майнових прав власників і користувачів земельних ділянок, протидії незаконному поглинанню та захопленню підприємств аграрного сектора. До неї увійшли народні депутати, представники Міністерства аграрної політики та продовольства, Мін’юсту, Міністерства внутрішніх справ, Держгеокадастру та галузевих асоціацій.

Як повідомлялося, в Україні з 2002 року діє мораторій на купівлю-продаж земель сільськогосподарського призначення. Парламент кілька разів продовжував його дію. З огляду на це земля в країні використовується переважно на умовах оренди.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укравтодор" просит Киевсовет выделить землю для строительства транспортной развязки к массиву Чайки на Житомирской трассе

Порошенко підписав закон про зміну правил використання земельних масивів та запобігання аграрному рейдерству

Суд повернув у держвласність ділянку лісу в Бориспільському районі Київської області

СБ за підтримки ЄС впроваджує в Україні 5-річну програму управління земельними ресурсами

Гройсман: 387 тис. га земель передано у власність 251 ОТГ

Рада прийняла за основу законопроект про запобігання аграрному рейдерству

Майже половина українців не підтримує земельну та пенсійну реформи, приватизацію держпідприємств

Виділені за "кооперативною схемою" землі вартістю 38,4 млн грн повернені громаді

Кабмін планує до 1 вересня запустити електронні земельні торги через "ProZorro.Продажі"

Понад 7 млн га органічних сільгоспземель в Україні залишаються незадіяними

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА