16:16 24.10.2017

Прем'єр відсторонив в.о. глави Держгеокадастру Цвяха та обіцяв посадити його за наглядачів

2 хв читати
Прем'єр відсторонив в.о. глави Держгеокадастру Цвяха та обіцяв посадити його за наглядачів

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив про відсторонення Олега Цвяха від виконання обов'язків голови Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру (Держгеокадастру).

"Пане Цвях, з цієї хвилини ви відсторонені від виконання своїх обов'язків. Завтра я звернуся до Генеральної прокуратури, Національного антикорупційного бюро, відкрити проти Вас справу, проти всіх Ваших керівників районних управлінь, розслідувати - і будете сидіти", - сказав прем'єр під час засідання Ради розвитку регіонів у Києві у вівторок.

Прем'єр закликав представників місцевої влади надати йому до кінця дня інформацію про наглядачів.

"Шановні колеги, які аплодували, я чекаю від вас сьогодні до кінця дня конкретних фактів, конкретних прізвищ тих, хто є наглядачами у ваших районах та областях", - сказав В.Гройсман.

Президент Петро Порошенко попросив надати йому копії цих матеріалів.

"Наглядачі залишилися в 2014, далекому 2013 році, і я наголошую, що від того, що ви робите сьогодні, якщо це правда, ви паразитуєте на тілі нашої держави, і вам прощення немає. Винні - будете сидіти. Крапка", - сказав прем'єр.

Відповідне рішення було ухвалено після звернення глави Васильківської райадміністрації Дніпропетровської області Сергія Литвинова до президента з проханням прибрати київських наглядачів Держгеокадастру з регіонів.

"Пане президент, я вислухав інформацію про наглядачів, і на цьому ми зупинятися не будемо. Я вважаю, що все, що ми тут почули, має бути предметом розслідування. І не просто когось кудись забрати, а посадити потрібно в тюрму", - заявив В.Гройсман.

Президент подякував прем'єр-міністру за прийняте рішення, а також заявив, що необхідно вирішити питання розпорядження місцевими громадами держземлі за межами населених пунктів і винести його на засідання Нацради реформ.

О.Цвях призначений на посаду в.о. глави Держгеокадастру з липня 2016 року. З 2012 до 2015 року працював на посаді начальника управління землеустрою департаменту земельних ресурсів виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації).

З лютого до липня 2015 року виконував обов'язки начальника Головного управління Держземагентства в Києві 24 липня 2015 року призначений на посаду начальника Головного управління Держгеокадастру в Києві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укравтодор" просит Киевсовет выделить землю для строительства транспортной развязки к массиву Чайки на Житомирской трассе

Порошенко підписав закон про зміну правил використання земельних масивів та запобігання аграрному рейдерству

Суд повернув у держвласність ділянку лісу в Бориспільському районі Київської області

СБ за підтримки ЄС впроваджує в Україні 5-річну програму управління земельними ресурсами

Гройсман: 387 тис. га земель передано у власність 251 ОТГ

Рада прийняла за основу законопроект про запобігання аграрному рейдерству

Майже половина українців не підтримує земельну та пенсійну реформи, приватизацію держпідприємств

Виділені за "кооперативною схемою" землі вартістю 38,4 млн грн повернені громаді

Кабмін планує до 1 вересня запустити електронні земельні торги через "ProZorro.Продажі"

Понад 7 млн га органічних сільгоспземель в Україні залишаються незадіяними

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА