18:15 24.10.2017

Виконавча служба Мін'юсту забезпечила виплату 265 млн грн заборгованості із зарплати й повернула 21 тис. га землі

2 хв читати
Виконавча служба Мін'юсту забезпечила виплату 265 млн грн заборгованості із зарплати й повернула 21 тис. га землі

 Державна виконавча служба Міністерства юстиції України забезпечила за перші дев'ять місяців поточного року стягнення 265 млн грн заборгованості із заробітної плати, повідомив заступник міністра юстиції з питань виконавчої служби Сергій Шкляр.

"У на початку 2015 року примусового стягнення невиплаченої заробітної плати вимагало понад 30 тис. громадян. Сьогодні ця кількість становить 16 тис. громадян. Це свідчить про те, що в роботі органів державної виконавчої служби питання стягнення заборгованості із заробітної плати є одним з пріоритетних", - зазначив С.Шкляр.

Як повідомляє Мін'юст у вівторок, держвиконавці від початку року повернули в державну і комунальну власність 331 земельну ділянку загальною площею 21 тис. га.

Заступник міністра нагадав, що державним виконавцям вдалося домогтися остаточного рішення про стягнення на користь України 80 млн грн, які належать російському "Газпрому".

"Крім реформи державної виконавчої служби, ми також вводимо інститут приватних виконавців. Ми вже провели навчання 4 потоків кандидатів у приватні виконавці і 11 кваліфікаційних іспитів, які успішно здала 101 особа. Тепер маємо 69 приватних виконавців, які вже почали свою роботу", - розповів С.Шкляр.

Він додав, що Міністерство юстиції продовжує проводити навчання і кваліфікаційні іспити кандидатів у приватні виконавці, організовує семінари та конференції для них. Паралельно триває організація першого з'їзду, під час якого буде створена єдина всеукраїнська Асоціація приватних виконавців - самоврядна організація, яка буде поступово переймати від Мін'юсту кваліфікаційні, дисциплінарні та низку інших функцій.

За словами заступника міністра юстиції, в результаті вже введених змін, серед яких забезпечення мотивації державних виконавців, значно зросла кількість виконаних проваджень. Про це свідчать показники стягнутого виконавчого збору: за 9 місяців стягнуто 583 млн грн виконавчого збору, що на 132 млн грн більше, ніж за аналогічний показник минулого року.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укравтодор" просит Киевсовет выделить землю для строительства транспортной развязки к массиву Чайки на Житомирской трассе

Порошенко підписав закон про зміну правил використання земельних масивів та запобігання аграрному рейдерству

Суд повернув у держвласність ділянку лісу в Бориспільському районі Київської області

СБ за підтримки ЄС впроваджує в Україні 5-річну програму управління земельними ресурсами

Гройсман: 387 тис. га земель передано у власність 251 ОТГ

Рада прийняла за основу законопроект про запобігання аграрному рейдерству

Майже половина українців не підтримує земельну та пенсійну реформи, приватизацію держпідприємств

Виділені за "кооперативною схемою" землі вартістю 38,4 млн грн повернені громаді

Кабмін планує до 1 вересня запустити електронні земельні торги через "ProZorro.Продажі"

Понад 7 млн га органічних сільгоспземель в Україні залишаються незадіяними

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА