18:20 10.11.2017

Порошенко занепокоєний низьким рівнем оцифровки даних земельного реєстру

2 хв читати
Порошенко занепокоєний низьким рівнем оцифровки даних земельного реєстру

Президент України Петро Порошенко занепокоєний низьким рівнем оцифровки даних Державного земельного кадастру, який за різними оцінками становить 50%.

"Мене непокоїть стан справ у земельному кадастрі з оцифрування земельного кадастру. За різними оцінками на сьогоднішній день оцифровано в межах 50% даних. Це абсолютно неприйнятно. Ми говорили про це з урядом, у нас була окрема програма Світового банку, виділено на це близько $80 млн. Про жодний ринок землі, про жодне продовження земельних реформ, про жодну боротьбу з рейдерством не будемо говорити, доки у нас не буде прозорого та ефективного реєстру", - повідомив він у п'ятницю під час засідання Національної ради реформ.

За словами П.Порошенка, на засіданні Ради регіонального розвитку 24 жовтня було вирішено, що найближчим часом буде ухвалено законопроект, який з одного боку спростить процедуру реєстрації земельних прав, а з іншого зробить її прозорою і ліквідує поле для корупції.

"Крім того, як стимул для об'єднаних територіальних громад ми передамо їм право розпорядження земельними ділянками, які досі були в розпорядження центральної влади, держави. Думаю, що це і є продовження нашої політики децентралізації. Тим громадам, які ще не вирішили об'єднатися, ми говорили, що цей процес добровільний. Настійно рекомендуємо прискорити цей процес, доки це право буде в руках держадміністрацій, але після об'єднання громад воно автоматично передається їм", - зазначив глава держави.

Крім того, на думку президента, важливим завданням є ліквідація подвійних реєстрів, які є тереном для рейдерських захоплень землі.

"У нас має бути один реєстр, пропонується, щоб він був у Держгеокадастрі. Доступ до цього реєстру повинен мати реєстратор, для того щоб уникнути непорозумінь, і нотаріус. В робочому порядку ми з урядом і прем'єр-міністром обговоримо нормативні документи, які потребують вдосконалення і рішення за якими мають бути ухвалені", - сказав П.Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укравтодор" просит Киевсовет выделить землю для строительства транспортной развязки к массиву Чайки на Житомирской трассе

Порошенко підписав закон про зміну правил використання земельних масивів та запобігання аграрному рейдерству

Суд повернув у держвласність ділянку лісу в Бориспільському районі Київської області

СБ за підтримки ЄС впроваджує в Україні 5-річну програму управління земельними ресурсами

Гройсман: 387 тис. га земель передано у власність 251 ОТГ

Рада прийняла за основу законопроект про запобігання аграрному рейдерству

Майже половина українців не підтримує земельну та пенсійну реформи, приватизацію держпідприємств

Виділені за "кооперативною схемою" землі вартістю 38,4 млн грн повернені громаді

Кабмін планує до 1 вересня запустити електронні земельні торги через "ProZorro.Продажі"

Понад 7 млн га органічних сільгоспземель в Україні залишаються незадіяними

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА