19:15 25.10.2017

Медреформа не позначиться на ціноутворенні в приватних клініках - думка

2 хв читати
Медреформа не позначиться на ціноутворенні в приватних клініках - думка

Медична реформа не позначиться на ціноутворенні на медичні послуги у приватних клініках, вважає в.о. головного лікаря медичної мережі "Добробут" Вадим Гетьман.

"Ухвалення пакету законів про медреформу навряд чи вплине на ціноутворення на медичні послуги в приватних закладах охорони здоров'я, адже і сьогодні ціни в більшості з них є економічно обґрунтованими, прозорими і конкурентними", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна".

В.Гетьман зазначив, що "стан охорони здоров'я в Україні на сьогодні досягло того критичного рівня, коли не вводити системні зміни стало вже просто злочином". Водночас, на його думку, ухвалення закону про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення - "це лише перший крок на довгому шляху медичної реформи".

В.Гетьман також наголосив, що успішність реформи залежатиме від "правил гри", які розроблять Кабінет Міністрів, Міністерство охорони здоров'я та уповноважений орган - Національна служба здоров'я України (НСЗУ).

За його словами, наразі "приватні заклади охорони здоров'я вже функціонують в умовах жорсткої конкуренції, і не так між собою, як із "тіньовою медициною" (державною або комунальною)".

"Сподіваємося, що з ухваленням закону про держфінгарантії всі заклади охорони здоров'я - державні, комунальні, відомчі, приватні, працюватимуть в однакових конкурентних умовах", - сказав В. Гетьман.

"Приватні заклади охорони здоров'я найбільш наближені і готові до сприйняття медреформи. Медичні послуги вже надаються нами на підставі сучасних клінічних протоколів та маршрутів пацієнта, що підтверджується багаторічною ефективною співпрацею зі страховими компаніями, з вітчизняними і іноземними партнерами", - наголосив керівник медсмережі "Добробут".

Головний лікар в області педіатрії клініки ISIDA Андрій Віленський висловив думку, що медична реформа сприятиме розвитку конкуренції.

"Зараз конкуренція теж є, але з впровадженням ринкових механізмів менеджменту державних установ вона буде посилюватися. У результаті це приведе до зростання якості наданої медичної допомоги, що добре і для клінік, і для пацієнта", - вважає експерт.

Говорячи про цінову політику приватних клінік, А.Віленський підкреслив, що на неї медична реформа навряд чи суттєво вплине.

"Якісна медична послуга сьогодні коштує тих грошей, які готовий платити пацієнт", - сказав він.

Як повідомлялося, Верховна Рада 19 жовтня підтримала у другому читанні та загалом законопроект про державні фінансові гарантії надання медичних послуг і лікарських засобів (№6327), який дає старт медичній реформі, зокрема, змін у системі фінансування медичних послуг.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА