13:53 31.10.2017

Ухвалений ВР закон про медреформу може бути підписаний після 7 листопада - депутат

2 хв читати
Ухвалений ВР закон про медреформу може бути підписаний після 7 листопада - депутат

 Ухвалений Верховною Радою закон про медичну реформу – "Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг і лікарських засобів" (законопроект №6327) – може бути підписаний президентом після 7 листопада, прогнозує заступник голови парламентської фракції "Блок Петра Порошенка" Сергій Березенко.

Він зазначив, що підписання президентом цього закону залежить від розгляду парламентом проекту постанови про скасування рішення ВР про прийняття медичної реформи.

"Кожен депутат після голосування в другому читанні має право внести постанову, яка може оспорити процедуру ухвалення закону. І деякі наші колеги вирішили це зробити, зробили це в п'ятницю, ввечері, коли вже закінчувалося пленарне засідання. Зазначений проект постанови - це пряма заборона голові Верховної Ради без розгляду цього проекту ставити підпис під законом", - сказав він на прес-конференції в Києві в п'ятницю.

С.Березенко висловив упевненість, що постанова про скасування медреформи не буде проголосована.

"Я упевнений, що не буде 226 голосів, що депутати не проголосують за скасування медреформи. Але цей проект постанови відкинув на 7 листопада, коли постанову буде винесено до зали. Вірю, що її не буде проголосовано, і після голосування закон буде передано на підпис президентові. Президент обов'язково його підпише", - сказав він.

Як повідомлялося, Верховна Рада 19 жовтня підтримала в другому читанні і в цілому законопроект про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів (№6327), який дає старт медичній реформі, зокрема змінам у системі фінансування медичних послуг.

Наступного дня, 20 жовтня, після ухвалення ВР у цілому законопроекту №6327 народні депутати Ігор Шурма, Олег Мусій, а також Михайло Папієв зареєстрували проект постанови про скасування рішення парламенту про прийняття в цілому проекту закону. Автори проекту постанови вважають, що законопроект №6327 був проголосований у цілому з порушенням регламенту Верховної Ради.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА