19:45 02.11.2017

У Києві спостерігається зростання захворюваності на менінгококову інфекцію

2 хв читати
У Києві спостерігається зростання захворюваності на менінгококову інфекцію

У Києві спостерігається епідемічне неблагополуччя по захворюваності на менінгококову інфекцію, початкові симптоми якої подібні симптомів ГРВІ, попереджають у Київській міській державній адміністрації (КМДА) і закликають киян не займатися самолікуванням, а звертатися до лікарів.
У четвер директор департаменту охорони здоров'я КМДА Валентина Гінзбург повідомила, що в цьому році зареєстровано вже 27 випадків захворювання на менінгококову інфекцію проти 10 минулорічних. "Серед дітей до 17 років - 18 випадків проти 10 у 2016 році", - уточнила вона.
В.Гінзбург нагадала, що хвороба передається повітряно-крапельним шляхом (як більшість гострих респіраторно-вірусних захворювань) і має різні форми: від такої, яка не загрожує життю - до небезпечної менінгококцемії, а найбільш вразливими до захворювання є діти (близько 80% випадків ) і люди з ослабленим імунітетом.
Директор Департаменту охорони здоров'я КМДА зазначила, що через нечітко виражену специфічну симптоматику розпізнати початок цієї хвороби непросто навіть досвідченим фахівцям.
"Підступність хвороби полягає в тому, що перші симптоми подібні до симптомів ГРВІ, а летальність може наступити протягом 24 годин після їх появи", - розповіла вона.
В.Гінзбург перерахувала кілька основних ознак, які можуть свідчити про наявність менінгококової інфекції, а також вимагають негайного огляду лікарем. Це підвищення температури тіла, особливо вище 39° С, сонливість, млявість. Останнім з'являється висип, що має ознаки крововиливів, і до їх появи для постановки діагнозу орієнтуватися практично нема на що.
"Саме тому я настійно рекомендую дорослим не займатися самолікуванням, а батькам - при появі навіть "звичайних" симптомів ГРВІ не лікувати дітей самостійно, а викликати лікаря! І обов'язково прислухатися до лікарів: якщо вони бачать необхідність госпіталізації, то ні в якому разі не відмовляйтеся ", - закликала директор Департаменту охорони здоров'я КМДА.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

Фармроздріб у 2024 р. підхопив минулорічний тренд зростання частки дієтичних добавок і ВТМ аптечних мереж - експерт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА