18:10 17.11.2017

Поставлена в Україну вакцина від грипу "Ваксігрип" вироблена у Франції - "Санофі в Україні"

2 хв читати
Поставлена в Україну вакцина від грипу "Ваксігрип" вироблена у Франції - "Санофі в Україні"

Поставлена в Україну цього епідеміологічного сезону вакцина від грипу "Ваксігрип" вироблена у Франції, повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" керівник напряму вакцин компанії "Санофі в Україні" Олена Єнтіна.

"Вакцина "Ваксігрип" для всіх країн, зокрема й України, виробляється у Франції, а саме - на виробничих майданчиках "Санофі Пастер" у Ліоні. Ніде більше "Ваксігрип" не виробляється", - сказала вона у відповідь на запит агентства.

О.Єнтіна зазначила, що виробничі майданчики "Санофі Пастер" мають підтверджений в Україні сертифікат GMP, виданий Державною службою з лікарських засобів та контролю за наркотиками (Держлікслужба).

Вона зазначила, що ще одним із необхідних супровідних документів на постачання вакцини в Україну є сертифікат походження товару, яким підтверджується країна-виробник.

"Вакцина "Ваксігрип", що продається в Україні, вироблена у Франції, що підтверджено, зокрема, сертифікатом походження товару", - заявила О.Єнтіна.

Як повідомлялося, профільний комітет Верховної Ради вирішив запитати у Міністерства охорони здоров'я всі документи, що стосуються постачання компанією "Санофі" в Україну вакцини від грипу, виробленої, на думку депутатів, в Індії.

Загалом в Україні чотири виробники перереєстрували вакцини з оновленим штамом вірусу грипу - актуальним для епідемічного сезону 2017-2018 рр. Зокрема, перереєстрацію пройшла вакцина французького виробництва "Ваксігрип" ("Санофі Пастер С.А."), нідерландського - "Інфлувак" ("Ебботт Біолоджікалз Б.В."), корейського - "ДжіСі Флю".

Під час розгляду документів щодо французької вакцини "Ваксігрип" не вистачало сертифіката готової продукції та інформації з дотримання холодового ланцюга. Також у Держлікслужби виникли запитання щодо переупаковки препарату для України.

Першою на ринку України з'явилася корейська вакцина "ДжіСі Флю". Висновки щодо двох інших - китайської "Інфлуенза Ваксін" та французької "Ваксігрип" Держлікслужба видала наприкінці жовтня після отримання позитивного висновку Державного експертного центру (ДЕЦ) за результатами лабораторного контролю.

У свою чергу компанія "Санофі в Україні" заявила, що відхилення від температурного режиму частини поставлених в Україну вакцин для профілактики грипу "Ваксігрип" французького виробника "Санофі Пастер С.А." було незначним, короткочасним і не вплинуло на якість та ефективність вакцини.

Під час транспортування відхилення від температурного режиму сталося з 10 палетами із 41. При цьому про відповідне порушення одразу ж було поінформовано Держлікслужбу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дніпропетровська область отримала від чеських партнерів мобільне реанімаційне відділення на 13 пацієнтів

МОЗ завершило перевірку ВЛК у Києві

Усі бюро судмедекспертизи до середини 2024 року увійдуть до єдиної національної системи під управлінням МОЗ - Кузін

Через війну в Україні не діагностують до 30% випадків туберкульозу

Українські клініки отримають іще 73 потужні генератори в рамках проєкту МОЗ і СБ

Фонд UNFPA за підтримки Швеції та Норвегії передав Україні ще дві мобільні гінекологічні клініки

Кабмін затвердив стратегію добровільного донорства крові до 2028 року

У Києві почалося створення найсучаснішого Центра протезування для військових - Кличко

Мерія Лондона повідомила про початок благодійної програми з відправки авто в Україну на базі ініціативи Кличка

Волонтери ТЧХУ Житомирщини зустріли 51-й евакуаційний поїзд із Донецької області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА