17:49 23.11.2017

Щомісяця до програми "Доступні ліки" долучаються близько 150 тис. пацієнтів

2 хв читати
Щомісяця до програми "Доступні ліки" долучаються близько 150 тис. пацієнтів

Щомісяця до програми "Доступні ліки" додатково приєднуються близько 150 тис. пацієнтів і 50 аптечних закладів, повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров'я України на сайті відомства.

За підсумками жовтня було виписано 1,8 млн рецептів на препарати, що входять до програми. У вересні ця цифра становила 1,6 млн рецептів, влітку коливалася від 1,4-1,5 млн.

"За кілька років ми зможемо говорити про збільшення тривалості життя українців та суттєве зменшення смертності населення, зокрема від інсультів та інфарктів", - наводить прес-служба слова заступника міністра охорони здоров'я Романа Ілика.

Загалом за вісім місяців дії програми було реалізовано лікарські засоби за 10 млн рецептів на загальну суму в 390 млн грн.

"Нині в програмі бере участь кожна третя аптека в Україні, щомісяця до програми долучається близько 50 нових аптечних закладів", - стверджують у МОЗ.

Найуспішніше програма "Доступні ліки" реалізується в Києві, Харківській та Дніпропетровській областях, гірші показники демонструє Чернівецька, Сумська та Луганська області. Йдеться, зокрема, про кількість аптек, що беруть участь у програмі, а також обсяг відшкодованих коштів.

Нині реєстр препаратів за програмою реімбурсації містить 198 позицій за трьома нозологіями - серцево-судинні захворювання, бронхіальна астма та цукровий діабет ІІ типу. Вартість 30 препаратів із переліку відшкодовується державою в повному обсязі.

Як повідомлялося, проект державного бюджету на 2018 рік передбачає на фінансування програми у розмірі 1 млрд грн.

У середині листопада міністерство винесло на громадське обговорення проект постанови про розширення програми на три нозології - хронічні захворювання шлунку та дванадцятипалої кишки, депресії та депресивний синдром, а також на препарати для профілактики лікування анемії в першому триместрі вагітності.

Раніше медичний директор фармкомпанії "Фармак", що входить до Асоціації "Виробники ліків України", Віталій Усенко висловив думку, що ефективність впливу програми на здоров'я пацієнтів можна буде оцінити в січні - на початку лютого 2018 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

Фармроздріб у 2024 р. підхопив минулорічний тренд зростання частки дієтичних добавок і ВТМ аптечних мереж - експерт

Актуальні тенденції попиту на фармринку відображають зміни потреб населення через війну - думка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА