12:39 01.12.2017

MSF сподівається на реєстрацію генеричними компаніями препаратів від гепатиту С після внесення України до добровільної ліцензії Gilead

4 хв читати
MSF сподівається на реєстрацію генеричними компаніями препаратів від гепатиту С після внесення України до добровільної ліцензії Gilead

Медична гуманітарна організація Médecins Sans Frontières ("Лікарі без кордонів", MSF) сподівається, що виробники генериків почнуть реєструвати в Україні препарати софорсбувіру для лікування гепатиту С після того, як виробник оригінального препарату фармакологічна компанія Gilead внесе Україну до добровільної ліцензії.

Як повідомляється в прес-релізі організації, така реєстрація дасть змогу знизити вартість препарату менше ніж до $100, при тому що Gilead встановила для України ціну в $750 за 12-тижневий курс лікування.

"Після значного тиску Gilead пішла на поступки та внесла Україну в рамки своєї добровільної ліцензії. Ми щиро сподіваємося, що компанії - виробники генериків почнуть подавати заявки на реєстрацію препаратів в Україні. Таким чином, стане можливою конкуренція між ними, й тоді уряд України зміг би вести переговори щодо ціни, меншої від $100", - повідомляється в прес-релізі MSF.

В організації зазначають, що "протягом багатьох років фармацевтичні компанії, такі як Gilead, розглядали Україну й багато інших країн із середнім рівнем доходу, але з високим рівнем поширення гепатиту С, як комерційні ринки.

"Фармацевтичні компанії залишали такі країни без шансу на ініціативи щодо доступу, такі як угоди добровільного ліцензування, які можуть забезпечити доступ у країнах до генериків, ціни на які нижчі від оригінальних препаратів", - коментує ситуацію в Україні фармацевт кампанії з доступу до основних лікарських засобів MSF Джессіка Беррі.

В організації також повідомили, що MSF спільно з Міністерством охорони здоров'я України та Миколаївським обласним центром паліативної допомоги та інтегрованих послуг проведуть безоплатне лікування від хронічного гепатиту С для 750 людей, які живуть із ВІЛ і гепатитом С у Миколаївській області.

Програма також передбачатиме безкоштовне лікування і діагностику для людей, які в минулому вживали ін'єкційні наркотики й наразі перебувають на опіоїдній замісній терапії, і медичних працівників, котрі заразилися вірусом гепатиту С.

Нові препарати для лікування вірусу гепатиту С пероральним шляхом, софосбувір і даклатасвір, рекомендовані в рекомендаціях ВООЗ щодо лікування вірусу гепатиту С, не спричиняють великої кількості побічних ефектів, а рівень ефективності після завершення 12-тижневого курсу лікування для більшості пацієнтів становить понад 95%.

"Цей проект орієнтований не лише на лікування гепатиту С у людей, що живуть з ВІЛ, а й на поліпшення доступу до ліків, підвищення обізнаності та надання підтримки людям в Україні, які страждають від обох захворювань", - зазначає менеджер із медичної діяльності MSF у м. Миколаєві Марсело К. М. Новеїра.

Курс лікування, яке надає MSF, може бути пройдений протягом приблизно трьох місяців (12 тижнів) через прийом ліків пероральним шляхом, тоді як протягом понад 10 років можливості лікування гепатиту С були обмежені, тривалість становила 48 тижнів, а іноді й більше. Ці попередні схеми були відомі своїми ін'єкціями з високою токсичністю, значною побічною дією і недостатньою ефективністю, через що люди, які живуть з ВІЛ, не проходили такого лікування.

Як повідомлялося, фармацевтична компанія Gilead Sciences, Inc. уклала нову ліцензійну угоду на виробництво ВІЛ-препарату біктегравір із Патентним пулом лікарських засобів для розширення доступу до інноваційного препарату біктегравір (bictegravir), який застосовується для лікування ВІЛ-інфекції у дорослих. Завдяки угоді фармацевтичні компанії Індії, Китаю та Південної Африки зможуть виробляти цей препарат для розповсюдження у 116 країнах з низьким і середнім рівнем доходу. Крім того, Gilead Sciences розширив свої ліцензійні угоди з індійськими фармкомпаніями Sun Pharmaceutical Industries Limited (SunPharma), Strides Shasun Limited, Mylan Laboratories Limited і SeQuent Scientific Limited на цей препарат.

Згідно з зазначеними угодами, виробники зможуть виробляти біктегравір і включати його до складу комбінованих препаратів для лікування ВІЛ/СНІДу для розширення доступу до новітньої терапії, зокрема на ринки України, Білорусі, Малайзії та Філіппін.

22 лютого Україна підписала мирову угоду з американською фармацевтичною компанією Gilead Sciences Inc. щодо препарату Sovaldi для лікування гепатиту С, що обмежує можливість присутності на ринку України генерика цього препарату.

Sun Pharmaceutical Industries Limited (SunPharma) є членом Асоціації індійських фармацевтичних виробників (Indian Pharmaceutical Manufacturer's Association, IPMA). IPMA об'єднує індійські фармацевтичні компанії-виробники, що відповідають високим міжнародним стандартам: US FDA (США), UK MHRA (Велика Британія), МСС (Південна Африка), TGA (Австралія), WHO GMP (ВООЗ), GMP (Україна), які мають представництва в Україні.

Sun Pharmaceutical Industries Limited (Sunpharma) - одна з найбільших світових і найбільша індійська фармацевтична компанія зі штаб-квартирою в Мумбаї, виробник лікарських засобів і активних фармацевтичних інгредієнтів (АФІ). Продукція компанії представлена в понад 150 країнах у всьому світі, виробничі потужності розташовані на 41 виробничому майданчику. Компанія представляє лікарські засоби в різних терапевтичних сферах, зокрема у кардіології, психіатрії, неврології, гастроентерології та ендокринології, виробляє АФІ для протипухлинних препаратів, стероїди, пептиди, статеві гормони та контрольовані речовини.

Gilead Sciences - біофармацевтична компанія, яка протягом майже 30 років є новатором у сфері лікування ВІЛ. За оцінками компанії, наразі антиретровірусні препарати, вироблені Gilead або її партнерами, приймають понад 10 млн людей, котрі живуть з ВІЛ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дніпропетровська область отримала від чеських партнерів мобільне реанімаційне відділення на 13 пацієнтів

МОЗ завершило перевірку ВЛК у Києві

Усі бюро судмедекспертизи до середини 2024 року увійдуть до єдиної національної системи під управлінням МОЗ - Кузін

Через війну в Україні не діагностують до 30% випадків туберкульозу

Українські клініки отримають іще 73 потужні генератори в рамках проєкту МОЗ і СБ

Фонд UNFPA за підтримки Швеції та Норвегії передав Україні ще дві мобільні гінекологічні клініки

Кабмін затвердив стратегію добровільного донорства крові до 2028 року

У Києві почалося створення найсучаснішого Центра протезування для військових - Кличко

Мерія Лондона повідомила про початок благодійної програми з відправки авто в Україну на базі ініціативи Кличка

Волонтери ТЧХУ Житомирщини зустріли 51-й евакуаційний поїзд із Донецької області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА