16:20 06.12.2017

Кабмін затвердив порядок та умови надання субвенції на розвиток сільської медицини

2 хв читати
Кабмін затвердив порядок та умови надання субвенції на розвиток сільської медицини

 Кабінет Міністрів України затвердив порядок та умови надання субвенції місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров'я в сільській місцевості, а також розподілив між областями 4 млрд грн на їх здійснення.

Відповідну постанову було прийнято на засіданні уряду в середу.

Субвенція спрямована на реалізацію проектів будівництва, реконструкції, капітального ремонту комунальних закладів охорони здоров'я у сільській місцевості, придбання медичного обладнання, розвиток телекомунікаційної інфраструктури, зокрема й широкосмуговий доступ до інтернету і забезпечення закладів сучасними технічними та інформаційно-програмними засобами.

Крім того, виділені кошти будуть спрямовані на забезпечення службовим житлом і транспортом медиків, які працюють у сільській місцевості.

При цьому, згідно з умовами надання субвенції, план реалізації заходів щодо поліпшення надання медичної допомоги в селі не повинен перевищувати двох років.

Облдержадміністрації протягом місяця після набуття чинності постанови мають подати Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України пропозиції щодо проектів заходів. Для розгляду цих пропозицій Мінрегіон має створити комісію, у складі якої мають бути представники Міністерства охорони здоров'я України.

Залишки коштів зберігаються на рахунках спецфонду місцевих бюджетів для здійснення цільових видатків у 2018 році.

Обласні адміністрації щомісяця подають інформацію про використання субвенції в розрізі об'єктів і заходів до Мінрегіону, МОЗ та Міністерство фінансів.

Як повідомлялося, в середині листопада Верховна Рада у другому читанні і в цілому проголосувала за президентський законопроект (№7117) про підвищення доступності та якості медичного обслуговування в сільській місцевості, що передбачає розвиток телемедицини, будівництво близько 4 тис. сучасних амбулаторій.

Зміни до бюджету України 2017 року передбачають виділення 4 млрд грн для заходів, спрямованих на розвиток медицини у сільській місцевості, проект держбюджету на 2018 рік - ще 1 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

Фармроздріб у 2024 р. підхопив минулорічний тренд зростання частки дієтичних добавок і ВТМ аптечних мереж - експерт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА