12:26 13.12.2017

Кабмін затвердив введення в експлуатацію першої черги лікувально-діагностичного корпусу "Охматдиту"

2 хв читати
Кабмін затвердив введення в експлуатацію першої черги лікувально-діагностичного корпусу "Охматдиту"

Кабінет Міністрів України затвердив введення в експлуатацію першої черги нового лікувально-діагностичного корпусу Національної дитячої спеціалізованої лікарні (НДСЛ) "Охматдит".

Відповідне рішення було ухвалено на засіданні Кабміну в середу.

"Сьогодні ми затверджуємо введення в експлуатацію першої черги. Далі відповідальність Міністерства охорони здоров'я. Я закликаю вас із новим керівником закладу за два-три місяці запустити установу повноцінно в роботу. Це дасть нам можливість якісно лікувати дітей", - сказав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання.

Як повідомлялося, в середині листопада МОЗ заявило про готовність введення в експлуатацію лікувально-діагностичного корпусу.

Будівництво центру розпочато в 2011 році, проте восени 2013-го було повністю призупинено через відсутність фінансування.

У квітні 2015 року Кабінет Міністрів затвердив передачу будівництва центру зі сфери управління Нацагентства з питань підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року на баланс Міністерства охорони здоров'я.

У 2016 році було ухвалено рішення розділити будівництво об'єкта на пускові комплекси з метою прискорити роботи та відкрити новий центр у два етапи, а також якнайшвидше запустити закуплене в 2012 році медичне обладнання.

До першого пускового комплексу входять лікувально-діагностичні та лабораторні приміщення.

За попередніми оцінками МОЗ, новий центр дасть змогу проводити вдвічі більше складних операцій і прийняти в 1,5 раза більше хворих дітей, що потребують комплексного лікування. Крім того, буде запущено лінійний прискорювач, КТ, тримодальну систему ОФЕКТ/ПЕТ/КТ і МРТ. Відкриття відділень променевої терапії, трансфузіології та радіоізотопної діагностики виведе на новий рівень медичні послуги, що надаються НДСЛ "Охматдит".

Як повідомлялося, в жовтні 2017 року правоохоронні органи виявили на складах у Вінницькій області закуплену в 2012 році за кошти держбюджету діагностичну систему AnyScan ОФЕКТ/ПЕТ/КТ, яку було повернено "Охматдиту".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

Фармроздріб у 2024 р. підхопив минулорічний тренд зростання частки дієтичних добавок і ВТМ аптечних мереж - експерт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА