15:58 26.12.2017

Позитивні результати амбулаторного лікування туберкульозу продемонстрували 96% учасників пілотного проекту

2 хв читати
Позитивні результати амбулаторного лікування туберкульозу продемонстрували 96% учасників пілотного проекту

Більше ніж 96% пацієнтів-учасників пілотного проекту з амбулаторного лікування туберкульозу, організаційна модель якого полягала в співпраці фтизіатра і терапевта, отримали позитивні результати терапії.

Як уточнили в прес-службі громадської організації "Інфекційний контроль в Україні", яка спільно із Всеукраїнською мережею людей, що живуть з ВІЛ, реалізовувала проект у Житомирі та Чернігівській області, за диспансерного лікування туберкульозу цей показник становить 72%.

В організації зазначили, що однією з інновацій "пілота" була цільова виплата лікарям за лікування хворих, а також виплата бонусів за пацієнтів, які успішно завершили лікування.

Згідно з релізом організації, доплата лікареві за кожного вилікуваного пацієнта становила 3 тис. грн.

Участь у проекті, який фінансувався Мережею ЛЖВ, у період із квітня по грудень 2017 року взяли 25 пацієнтів із Житомира та 69 із Чернігівської області. Загалом загальна вартість реалізації пілота в Житомирі становила 424 тис. грн, у Чернігівській області - 854 тис. грн.

"Якщо буде запущено медичну реформу, то результати цього пілотного проекту із впровадження нової моделі фінансування - "пацієнтоорієнтованої системи" лікування туберкульозу, можуть бути поширені на всю країну", - наводить прес-служба організації "Інфекційний контроль в Україні" слова її голови та керівника проекту Віктора Ляшка.

Щороку Україна виділяє близько 550 млн грн на закупівлю препаратів для лікування туберкульозу і витратних матеріалів для його діагностики та ще понад 1 млрд грн на утримання протитуберкульозних закладів. При цьому показники одужання на 10% менші за рівень, рекомендований Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ), йдеться в повідомленні.

Організатори проекту упевнені, що нова модель фінансування та організації лікування дасть змогу підвищити його результативність до рекомендованого ВООЗ показника у 85%.

Україна входить до п'ятірки країн за кількістю захворювань на туберкульоз, що не чутливий до антибіотиків, а також демонструє один із найнижчих показників ефективності лікування серед країн Східної Європи та Центральної Азії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА