14:06 02.01.2018

"Урядовий кур'єр" опублікував список прийнятих для реалізації медреформи постанов

2 хв читати
"Урядовий кур'єр" опублікував список прийнятих для реалізації медреформи постанов

Видання "Урядовий кур'єр" 30 грудня 2017 року опублікувало низку постанов, ухвалених Кабінетом Міністрів для реалізації медичної реформи.

Зокрема, у газеті опубліковані постанови про наглядову раду установи охорони здоров'я та внесення змін до типової форми контракту з керівником державного та комунального закладу охорони здоров'я, про затвердження порядку використання коштів, передбачених для підготовки і підвищення кваліфікації осіб із надання домедичної допомоги, про забезпечення організації направлення громадян на лікування за кордоном.

Крім того, "Урядовий кур'єр" опублікував оновлений Національний перелік основних лікарських засобів і оновлений перелік міжнародних непатентованих назв (МНН) препаратів, включених до програми реімбурсації (відшкодування) вартості лікарських засобів.

Також газета опублікувала Методику розрахунку вартості послуг із медичного обслуговування та змін до переліку лікарських засобів, які закуповуються за кошти держбюджету 2016 року, для проведення дозакупок препаратів і виробів медпризначення на зекономлені міжнародними організаціями кошти.

Як повідомлялося, на засіданні уряду 28 грудня Кабінет Міністрів України затвердив близько 20 нормативно-правових актів, необхідних для запуску медичної реформи. Зокрема, затвердив положення про Національну службу здоров'я, що буде створена до кінця першого півріччя 2018 року і запрацює з липня.

Крім того, під час засідання із застереженням доопрацювати в одноденний термін затверджено методику розрахунку вартості послуги з медичного обслуговування, порядок проведення конкурсу на зайняття посади керівника державних/комунальних установ, положення про наглядову раду установи охорони здоров'я, а також зміни до типового контракту з керівниками закладів охорони здоров'я.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА