18:18 19.01.2018

Верховний Суд розпочав розгляд позову щодо бездіяльності коаліції ВР у питанні призначення голови МОЗ - Деркач

3 хв читати
Верховний Суд розпочав розгляд позову щодо бездіяльності коаліції ВР у питанні призначення голови МОЗ - Деркач

Верховний Суд України розпочав розгляд позову проти коаліції Верховної Ради через бездіяльність в наданні Кабміну кандидатури на пост міністра охорони здоров'я, повідомив позафракційний народний депутат Андрій Деркач.

На його переконання, відсутність законно призначеного керівника МОЗ порушує права громадян України. "Суд прийняв позов проти Верховної Ради до розгляду і вже пройшло перше засідання Колегії суддів. Ми вимагаємо, щоб депутатська коаліція надала Кабміну кандидатуру на пост міністра охорони здоров'я. Вже понад 2 роки в країні немає законного міністра, а влада не діє", - написав А. Деркач на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Він також зазначив, що поки що в Україні немає міністра охорони здоров'я, а тимчасовим виконувачем обов'язків є Уляна Супрун, триває "повне знищення" безкоштовної системи медицини.

"До того ж бачимо, що відбувається з кором. У країні епідемія, а вони не можуть призначити міністра. Я знаю, що в районах мого округу в 2015-2016 менш 50% населення отримали вакцину. У 2017 році ситуація покращилася, але все одно немає 100% забезпечення умов для вакцинації. Права людей порушені, а відповідальності ніхто не несе", - додав парламентарій.

А.Деркач впевнений, що поки у Верховній Раді формально існує коаліція, вона повинна внести пропозицію на пост керівника відомства.

Як повідомлялося, на початку жовтня низка народних депутатів, зокрема А.Деркач, Юрій Одарченко та Валерій Дубіль, подали в суд на прем'єр-міністра Володимира Гройсмана з вимогою визнати протиправною бездіяльність прем'єра і зобов'язати його негайно внести до Верховної Ради подання на призначення міністра охорони здоров'я України. Окружний адміністративний суд Києва відмовив у задоволенні цього позову, вказавши на те, що Кабмін вносить кандидатуру міністра охорони здоров'я на основі пропозиції від коаліції. Таким чином, керівники коаліційних фракцій виступають третьою стороною позову на який розглядає Верховний суд України.

13 грудня А.Деркач повідомив, що подав позов до Вищого адміністративного суду України (ВАСУ) проти Верховної Ради і лідерів фракцій коаліції в зв'язку з бездіяльністю в питанні призначення міністра охорони здоров'я. "Подав позов до Вищого адміністративного суду України на Верховну Раду - коаліція депутатських фракцій більше року не вносить Гройсману пропозицій на пост міністра охорони здоров'я. Так не має бути. Люди не повинні бути заручниками бездіяльності влади", - написав він на сторінці в Facebook.

А.Деркач наголосив, що позов проти В.Гройсмана суд не задовольнив, тому що кандидатуру на пост міністра охорони здоров'я повинна вносити на розгляд Кабміну коаліція. "Знаєте, скільки кандидатур запропонувало шановне депутатська більшість? Жодної! За рік - жодної кандидатури на пост міністра охорони здоров'я. Тому я переконаний, що керівники фракцій, які сьогодні входять в коаліцію, повинні відповісти за свою бездіяльність", - підсумував нардеп.

Він вимагає від Верховної Ради направити в Кабмін пропозиції з приводу кандидатів на пост міністра і призначити законного керівника МОЗ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

Фармроздріб у 2024 р. підхопив минулорічний тренд зростання частки дієтичних добавок і ВТМ аптечних мереж - експерт

Актуальні тенденції попиту на фармринку відображають зміни потреб населення через війну - думка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА