12:49 26.01.2018

Crown Agents заощадило 138 млн грн під час закупівлі ліків за кошти держбюджету-2016

2 хв читати
Crown Agents заощадило 138 млн грн під час закупівлі ліків за кошти держбюджету-2016

Британське закупівельне агентство Crown Agents заощадило 138 млн грн під час закупівлі ліків за кошти державного бюджету України 2016 року.

Такі дані наводить Міністерство охорони здоров'я України з посиланням на звіт компанії Triangulate Health Ltd, яка проводила незалежний аудит ефективності Crown Agents під час закупівлі лікарських засобів і медичних виробів.

"Crown Agents зберегли понад 138 млн грн із більш ніж 1 млрд грн бюджетних коштів, виділених урядом України в 2016 році на здійснення закупівель за 12 напрямами", - повідомляє МОЗ.

У звіті Triangulate Health Ltd зазначено, що завдяки ефективно побудованому процесу закупівель Crown Agents вдалося заощадити близько 30% ціни деякої продукції.

"Вартість багатьох ліків та витратних матеріалів для України була нижчою порівняно з іншими країнами регіону", - наголошують аудитори.

МОЗ нагадує, що за кошти держбюджету 2015 року Crown Agents заощадило під час закупівлі онкологічних препаратів 38% порівняно з витратами держави під час закупівлі за цією програмою на кошти бюджету 2014 року.

"Ми маємо намір і надалі співпрацювати з урядом України для створення надійного фундаменту для майбутнього процвітання країни", - наводить прес-служба МОЗ слова виконавчого директора Crown Agents Фергуса Дрейка.

Збережені кошти були спрямовані на додаткові закупівлі, зокрема тест-смужок до глюкометрів для хворих на діабет дітей і вагітних жінок, лікарських засобів і виробів медичного призначення за програмою дитячого діалізу, а також для забезпечення 100% національної потреби в коронарних стентах.

Як повідомлялося, Crown Agents планувало заощадити під час закупівлі за кошти держбюджету 2016 року 124 млн грн. У рамках закупівель за кошти бюджету 2016 року Crown Agents обробило і здійснило технічну та комплексну перевірку 131 пропозиції від постачальників із 17 країн світу. Загальна кількість компаній-переможців тендерів - 55, із них 31 - виробники, зокрема 12 українських.

За даними Реєстру суб'єктів господарської діяльності Великої Британії (Companies House), компанію Triangulate Health Ltd було створено в червні 2017 року зі статутним капіталом GBP10.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА