17:49 02.02.2018

Рішення органів місцевого самоврядування України про недопущення невакцинованих дітей до очної форми навчання відповідає законодавству

2 хв читати
Рішення органів місцевого самоврядування України про недопущення невакцинованих дітей до очної форми навчання відповідає законодавству

Рішення органів місцевого самоврядування про недопуск до очної форми навчання або тимчасовий перехід на домашню форму навчання дітей, які не отримали обов'язкових профілактичних щеплень, відповідає законодавству й ніяк не порушує права дитини на здобуття освіти, вважають у Міністерстві охорони здоров'я України.

"З набуттям чинності нового закону України "Про освіту" ситуація правової невизначеності пішла в минуле", - зазначено в повідомленні.

Новий закон передбачає сімейну (домашню) форму здобуття освіти - самостійну організацію батьками освітнього процесу для здобуття дошкільної або повної середньої освіти. Відповідальність за отримання освіти дітьми на рівні не нижче стандартів освіти несуть батьки. Різні форми отримання освіти є тотожними.

Отже, рішення органів місцевого самоврядування, адміністрацій навчальних закладів щодо недопущення до очної форми здобуття освіти або про тимчасовий (постійний) перехід на домашню (сімейну) форму дітей, які не отримали обов'язкових вакцин, цілком відповідає чинному законодавству й жодним чином не зачіпає права людини на здобуття освіти, вважають у відомстві.

"Наслідком відсутності вакцинації дитини від кору або відмови від її проведення без медичних показань є обов'язок батьків (опікунів) забезпечити здобуття дитиною повної загальної середньої освіти в сімейній (домашній) формі", - зазначили в міністерстві.

МОЗ наполягає на необхідності проведення обов'язкових щеплень і підтримує рішення, які регулюють питання недопущення до очної форми навчання або питання переходу на домашню форму навчання дітей, які не були вакциновані.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА