18:24 13.02.2018

Глава Харківської ОДА ініціює на найближчій сесії облради виділення фінансування на розробку проекту нового онкоцентру

2 хв читати
Глава Харківської ОДА ініціює на найближчій сесії облради виділення фінансування на розробку проекту нового онкоцентру

Голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична виступає за будівництво нового онкологічного центру і ініціює виділення коштів на розробку його проекту на найближчій сесії обласної ради.

"Я дала доручення, щоб заклали фінансування на розробку проекту вже на цю сесію, яка відбудеться 1 березня .. Тому розтягувати не будемо і якомога швидше приєднаємося до того, щоб розпочати будівельні роботи. Думаю, що до кінця року зробимо все, щоб зробити всі необхідні юридичні кроки. А на будівництво онкологічного центру майже на 7-8 тис. кв. м потрібен буде час. Думаю, за 1,5-2 роки ми зробимо онкологічний комплекс", - сказала Ю.Світлична на брифінгу у вівторок у Харкові.

За її словами, наразі фахівці обирають місце для нового онкоцентру. Вона наголосила, що відповідно до європейської практики його необхідно будувати поблизу багатопрофільного медичного закладу для полегшення лікування пацієнтів із супутніми патологіями.

Відповідаючи на запитання, чи заплановано використовувати напрацювання попередників, Ю.Світлична сказала: "На сьогодні я очікую відповіді фахівців, де можливо запропонувати будівництво онкологічного центру і після отримання відповідних пропозицій я буду готова надати відповідну інформацію пресі".

Як повідомлялося, в лютому 2014 року директор департаменту охорони здоров'я Харківської ОДА Олександр Галацан заявив про те, що оформлення землевідведення ділянки під будівництво нового онкодиспансеру перебуває на завершальній стадії.

"Керівництво області вжило конкретних заходів із виділення земельної ділянки під майбутню новобудову. Її визначено на території Салтівського медичного комплексу. Вже завершуються необхідні формальності щодо землевідведення всієї ділянки, щоб надалі розпочати проектування самої будівлі. Для будівництва такої споруди потрібно мінімум 200 млн грн на весь об'єкт, і ще приблизно така ж сума потрібна на медичне обладнання ", - сказав О.Галацан.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА