13:41 05.03.2018

СБУ затримала в Києві бізнесмена за постачання медикаментів бойовикам

2 хв читати
СБУ затримала в Києві бізнесмена за постачання медикаментів бойовикам

Співробітники Служби безпеки України в результаті багатоетапної спецоперації заблокували канал фінансування терористичної організації "ДНР", зокрема постачання медикаментів до медичних закладів на непідконтрольній території на Донбасі, де проходили лікування учасники незаконних збройних формувань, повідомляє прес-центр СБУ в понеділок.

Зловмисника затримали під час приїзду на підконтрольну українській владі територію, йому вже повідомили про підозру у скоєнні злочину за ст. 258-5 Кримінального кодексу України (фінансування тероризму), йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.

"Житель Донецька ... організував постачання медикаментів з України через територію РФ на не підконтрольну українській владі територію Донецької області. За документами ліки нібито експортувалися до країн близького зарубіжжя, операції проводилися через низку підконтрольних комерсанту фірм, зареєстрованих в Україні. Комерційними структурами він керував дистанційно з тимчасово окупованого Донецька. Ввезену до "ДНР" продукцію ділок реалізовував у медичні заклади, зокрема в ті, де проходять лікування і реабілітацію бойовики, причетні до вчинення терористичних актів та злочинів проти мирного населення", - повідомляє прес-центр СБУ.

Комерсант реалізовував медпрепарати і місцевому населенню, але за цінами, завищеними в чотири-п'ять разів. Оперативники спецслужби з’ְясували, що зловмисник платив усі "податки та збори" до бюджету т.зв. "ДНР", з якого фінансується діяльність незаконних збройних формувань бойовиків. При цьому за свої угоди бізнесмен намагався отримати з українського бюджету відшкодування ПДВ на суму майже 4 млн грн.

"Отриманий від незаконного бізнесу прибуток дав змогу ділку утримувати у французькій Ніцці власну яхту та користуватися в тимчасово окупованому Донецьку новим автомобілем Bentley", - розповіли в спецслужбі.

У Києві та Харкові правоохоронці провели низку обшуків в офісах підконтрольних бізнесменові фірм, під час яких вилучено гроші, чорнову бухгалтерію та печатки різних підприємств. Триває досудове слідство.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА