10:24 12.04.2013

Парламентський комітет рекомендує ВР прийняти за основу законопроект Журавського про заборону незаконного переривання вагітності

2 хв читати

Комітет із питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендує Верховній Раді прийняти за основу законопроект про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо відповідальності за незаконне переривання вагітності.

Як повідомляє прес-служба парламенту в четвер, законопроект, внесений членом депутатської фракції Партії регіонів Віталієм Журавським, пропонує викласти статтю 134 "Незаконне проведення аборту" Кримінального кодексу в новій редакції, згідно з якою поняття "аборт" замінюється поняттям "переривання вагітності".

Згідно з проектом, незаконне переривання вагітності карається штрафом від п'ятдесяти до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на термін від 100 до 240 годин, або виправними роботами на термін до двох років, або обмеженням волі на термін до двох років.

Те саме діяння, якщо воно через необережність спричинило тривалий розлад здоров'я, тяжкі наслідки або смерть потерпілої, карається обмеженням волі на термін до п'яти років, або позбавленням волі на той саме термін, із позбавленням права обіймати певні посади чи провадити певну діяльність на термін до трьох років або без такого.

Члени комітету вважають, що ухвалення законопроекту сприятиме ефективному забезпеченню прав та свобод людини в частині кримінально-правової оцінки випадків незаконного переривання вагітності.

Як повідомлялося, народні депутати фракції "Свобода" також зареєстрували у ВР законопроект, що пропонує заборонити штучне переривання вагітності в Україні, а за проведення абортів, крім випадків, передбачених законодавством, передбачити кримінальну відповідальність.

Зокрема, КК пропонується доповнити статтею про кримінальну відповідальність за аборт, крім випадків, передбачених законодавством - карається ув'язненням від трьох до семи років із позбавленням права обіймати певні посади чи провадити певну діяльність на термін до трьох років.

За публічну пропаганду або заклик до аборту депутати пропонують карати штрафом у розмірі від 50 до 100 неоподатковуваних податком мінімумів доходів (нині неоподатковуваний мінімум доходів становить 17 грн).

Свободівці також перераховують у законопроекті випадки, в яких допустиме штучне переривання вагітності: якщо вагітність становить загрозу життю вагітної жінки, наявність медичних показань щодо патології плода, несумісної з життям дитини після народження, доведених у судовому порядку фактів зачаття дитини внаслідок зґвалтування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА