17:34 30.05.2013

Київська влада не повинна працювати після 2 червня, і ВР зобов'язана призначити вибори, заявляють в "УДАРі"

2 хв читати
Київська влада не повинна працювати після 2 червня, і ВР зобов'язана призначити вибори, заявляють в "УДАРі"

Верховна Рада України зобов'язана призначити вибори київського мера та Київради, вважає народний депутат (фракція "УДАР") Валерій Карпунцов.

"Конституційний Суд ухвалив рішення - це його рішення. А призначення виборів - це повноваження Верховної Ради. Тобто, я думаю, суспільству і далі слід тиснути на партію влади з тим, щоб вона погодилася на відновлення місцевого самоврядування в Києві і на призначення виборів київського міського голови та Київради", - сказав він у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в четвер.

При цьому він наголосив, що "Верховна Рада не просто може, а зобов'язана призначити вибори".

Говорячи про рішення КС, В.Карпунцов зазначив, що воно було прогнозованим. "Рішення засвідчило, що у нас, окрім узурпації виконавчої та судової влади, відбулася узурпація влади народу", - заявив депутат.

Відповідаючи на запитання про те, чи будуть легітимними рішення Київради після 1 червня, він сказав: "Я вважаю, і партія "УДАР" стоїть на тому, що київська міська влада не повинна працювати після 2 червня".

Як повідомлялося, в четвер КС оприлюднив ухвалене 29 травня рішення, згідно з яким, наступні чергові місцеві вибори мають проводитися одночасно на території всієї України останньої неділі жовтня 2015 року. Таким чином, вибори депутатів Київради та столичного міського голови мають проводитися в 2015 році.

У Києві наприкінці травня 2008 року відбулися позачергові вибори депутатів Київради і столичного міського голови. Л.Черновецький, обраний на цих виборах міським головою, подав у відставку 1 червня 2012 року, і Київрада 12 липня того самого року взяла до відома факт дострокового припинення його повноважень.

Згідно з рішенням Київради, її секретар Галина Герега тимчасово виконує повноваження київського міського голови з моменту дострокового припинення повноважень Л.Черновецького на цій посаді.

Згідно з чинною Конституцією, термін повноважень депутатів місцевих рад становить п'ять років.

Опозиція заявила про намір блокувати роботу Київради з 2 червня, оскільки термін її повноважень завершиться, і вона буде нелегітимною.

Верховна Рада не змогла прийняти постанову щодо призначення місцевих виборів у Києві на 2 червня. За неї не голосувала фракція Партії регіонів, яка заявила, що це питання треба розглядати після ухвалення рішення КС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА