14:13 18.07.2013

До боротьби з зарплатою в конвертах Мінсоцполітики підключить моніторинг працівників, які отримують мінімальну зарплату

1 хв читати
До боротьби з зарплатою в конвертах Мінсоцполітики підключить моніторинг працівників, які отримують мінімальну зарплату

Міністерство соціальної політики України має намір боротися з виплатою зарплати в конвертах, буде організовано моніторинг працівників, які отримують мінімальну зарплату, і їхніх роботодавців, повідомила глава міністерства Наталія Королевська.

"Ми наразі об'єднуємо зусилля служб зайнятості, Пенсійного фонду та інспекції з праці, тісно співпрацюємо з Міністерством доходів і моніторимо кожну вакансію і людей, які отримують мінімальну зарплату. Всі структури отримали завдання йти та знайомитися з цими людьми, розмовляти з роботодавцем, чому в людини мінімальна зарплата", - сказала вона на брифінгу в четвер у Києві.

Міністр зазначила, що з такими роботодавцями проводитиметься робота для того, щоб лояльними методами стимулювати їх підвищити зарплату й відмовитися від виплат у конвертах.

Н.Королевська також поінформувала про хід виплат соцдопомоги та пенсій поточного року.

"За січень-червень виплачено різних видів державної соціальної допомоги на 21,9 млрд грн - на 21,5% більше ніж у 2012 році. Загальний ресурс, витрачений на виплату пенсій, за 6 місяців становить 124,5 млрд грн, що на 12, 6 млрд грн більше за показник минулого року", - сказав міністр.

При цьому вона наголосила, що середній розмір пенсій становить на сьогодні 1478 грн, тоді як минулого року середня пенсія становила 1245 грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА