09:42 02.10.2013

ПАРЄ закликала звільнити Тимошенко

2 хв читати

Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію із закликом звільнити лідера української опозиції Юлію Тимошенко, повідомив заступник голови української делегації в ПАРЄ, заступник голови фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв.

За словами С.Соболєва, у резолюції щодо результатів моніторингу країн Ради Європи чітко зазначено: "використати наявні юридичні засоби щодо звільнення пані Ю.Тимошенко, враховуючи те, що судова процедура, яка привела до її засудження, викликала серйозну критику", повідомляє прес-служба партії "Батьківщина",

"Соболєв переконаний, що цей пункт можна трактувати як прямий заклик звільнити Ю.Тимошенко", - наголошується в повідомленні.

За словами С.Соболєва, також у резолюції "абсолютно справедливо зазначено, що Україна, завдяки спільній позиції більшості та опозиції, зробила низку проривів у сфері законодавства, яке наближує нас до Європейського Союзу, зокрема, ухвалено низку так званих антикорупційних законів, закони, які встановлюють прозорі правила гри на економічних ринках, врегульовано законодавство щодо захисту прав людини".

"Але залишається невиконаним ключовий пункт, про який наголошується у резолюції, - це питання незаконності засудження з політичних мотивів лідера опозиції Ю.Тимошенко", - наголосив С.Соболєв.

За його словами, фактично ця резолюція, напередодні саміту у Вільнюсі, є останнім попередженням українській владі про те, що євроінтеграція неможлива без вирішення питання Тимошенко та без вирішення питання реформування судової гілки влади та прокуратури.

"На думку С.Соболєва, той факт, що організація, яка об'єднує 47 країн Європи, підтримала цю резолюцію, "є свідченням того, що ми стоїмо фактично за півкроку від вирішення ключового питання - чи ми будемо рухатися вперед до Європи". Однак, за його словами, у резолюції чітко зазначено, що європейський вектор розвитку України можливий тільки у разі вирішення питання Юлії Тимошенко", - зазначає прес-служба партії "Батьківщина".

Крім того, С.Соболєв повідомив , що вперше за останні роки представники Партії регіонів у ПАРЄ не подали поправки про те, щоб виключити з резолюції пункт про звільнення Тимошенко та про незаконність її засудження.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА