10:01 29.10.2013

Радник президента РФ не вбачає перспектив у підписанні Україною угод про асоціацію з ЄС

2 хв читати
Радник президента РФ не вбачає перспектив у підписанні Україною угод про асоціацію з ЄС

Угоду про асоціацію між Україною і ЄС не буде підписано, вважає радник президента РФ Сергій Глазьєв.

"Я вважаю, що її не буде підписано. Ця угода не може бути підписана, тому що вона суперечить усьому - економічним інтересам України, нашій духовно-історичної традиції, вона невигідна Європі, вона невигідна нам, Білорусі і Казахстану. Вона нікому невигідна, окрім групи навіжених політиків, які нав'язують цю лінію", - заявив С. Глазьєв.

У прямому ефірі телеканалу "Росія 24" радник російського президента також зазначив, що, парафувавши цю угоду, Україна вже порушила Договір про дружбу, що є базовим для російсько-українських відносин.

"Відповідно до статті 13 Договору про дружбу з Україною, ми зобов'язалися зближувати наше законодавство, прагнути створити єдиний економічний простір. Угода про асоціацію з ЄС повністю закриває таку можливість, тобто українське керівництво порушує базовий договір з Росією, на якому будується весь фундамент наших двосторонніх відносин", - наголосив С. Глазьєв.

Він вважає, що першою причиною, через яку українське керівництво "ухвалює настільки дивне рішення" , - "це якийсь обман". "І як у всякій зраді, цей самообман базується на особистих інтересах людей, які причетні до ухвалення рішень. Ми знаємо, що багато українських політиків і олігархи мріють легалізувати свої гроші в Євросоюзі, у них там власність, нерухомість. І європейські партнери їм на вушко шепочуть: ви робіть, як ми скажемо, і у вас все буде добре", - стверджує радник президента.

Він також навів розрахунки, які , за словами представника Кремля, російська сторона проводила з українськими вченими. "Ці розрахунки говорять про те , що якщо Україна підписує угоду про асоціацію з ЄС, йде на цю нерівноправну зону вільної торгівлі, вона буде аж до 2020 року отримувати мінус в економічному зростанні і торговому балансі. Ми оцінюємо приблизно мінус 1,5% ВВП на рік. Ці цифри захищені на всіх рівнях, (...) ніхто з цими цифрами не сперечається", - заявив С. Глазьєв.

Водночас, за його словами, якщо Україна входить до Митного союзу, "вона одномоментно отримує плюс 10 млрд доларів поліпшення торгівлі за рахунок того , що ми переходимо на внутрішнє ціноутворення із газу, ми не будемо брати експортне мито з нафти, що постачається до України - це вже 5,5 млрд".

"Повністю відкриється ринок для українських агропромислових товарів - це ще 2 млрд, і, звичайно, величезна кооперація у машинобудуванні, яка цілком зав'язана на Росію, і тут можливості зростання - це багато мільярдів доларів спільних проектів, які сьогодні зупинені, тому що у нас немає ясності, як далі рухатися", - заявив радник президента РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА