13:21 12.12.2013

До України прибудуть три представники канадського парламенту для спостереження за довиборами до ВР у п'яти округах

2 хв читати
До України прибудуть три представники канадського парламенту для спостереження за довиборами до ВР у п'яти округах

Для спостереження за повторними виборами в парламент у п'яти округах до України прибудуть три члени парламенту Канади, повідомила координатор канадської місії спостереження CANADEM у Києві Анна Шиптур.

"Цього тижня до наших спостерігачів приєднаються три члени канадського парламенту", - заявила А. Шиптур на прес-конференції в четвер.

За її словами, загалом від Канади здійснювати спостереження за довиборами до парламенту в п'яти округах будуть 26 спостерігачів, 6 з яких перебувають в Україні з 30 листопада.

А.Шиптур констатувала, що довибори до Верховної Ради відбуваються в дуже напруженій політичній атмосфері. "Місія CANADEM спостерігатиме, чи буде неналежний вплив ситуації громадянської непокори на проведення цих виборів", - зазначила вона.

Глава місії CANADEM констатувала, що низка зауважень місії, які містилися в заключному звіті за підсумками парламентських виборів 2012 року, так і не були враховані. Зокрема, це стосується формування окружних і дільничних виборчих комісій.

Так, за її словами, до складу п'яти окружкомів за підсумками жеребкування були включені представники 21 партії, які у відповідному окрузі не мали свого кандидата.

"Для нас незрозуміло, у чому може полягати зацікавленість партії, яка не має свого кандидата в окрузі, мати свого представника у складі окружної комісії", - зазначила вона.

Крім того, зауваження місії CANADEM стосуються зміни складу окружних комісії після їх формування - з 90 членів були змінені 54.

Місія також зафіксувала випадки використання адмінресурсу на користь двох кандидатів в 94-му (Обухів, Київська область) та 132-му (Первомайськ, Миколаївська область) округах, де інформація про заходи та акції кандидатів розміщувалася на офіційних веб-сайтах відповідно Київської та Миколаївської обласних держадміністрацій.

Також місія має інформацію про прямий і непрямий підкуп виборців у 194 окрузі.

А.Шиптур із задоволенням відзначила розширення прав міжнародних офіційних спостерігачів, які тепер мають право на отримання копії протоколу про підрахунок голосів.

Довибори до Верховної Ради в п'яти округах відбудуться 15 грудня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА