09:23 23.04.2014

Одним з убитих виявився викрадений депутат Горлівської міськради Рибак - МВС

2 хв читати
Одним з убитих виявився викрадений депутат Горлівської міськради Рибак - МВС

У результаті упізнання одного з тіл, знайдених 19 квітня в річці Торець біля смт Райгородок (Донецька область), було встановлено, що загиблим є депутат Горлівської міської ради від партії "Батьківщина" Володимир Рибак, повідомила прес-служба Міністерства внутрішніх справ у вівторок.

"Було упізнано тіло одного з двох загиблих. Ним виявився депутат Горлівської міськради від партії "Батьківщина" Володимир Рибак. Причина смерті обох загиблих - комбінована травма тіла внаслідок тортур, із подальшим утопленням ще живих потерпілих, які перебували без свідомості", - йдеться в повідомленні.

Як зазначено в повідомленні, згідно з наявними у слідства даними, до тортур і вбивства цих людей причетні представники сепаратистського угруповання, яке захопило будівлю СБУ в місті Слов'янську.

Заява про викрадення депутата була зареєстрована 17 квітня 2014 слідчим відділом міського управління МВС України м. Горлівка та внесена до ЄРДР за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 146 Кримінального кодексу України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини).

За інформацією прес-служби відомства, свідок, який подав заяву, розповів, що 17 квітня цього року невідомі викрали депутата Горлівської міської ради близько 18.00 на проспекті Перемоги в місті Горлівці Донецькій області.

"Очевидець повідомив, що депутата силоміць посадили в автомобіль і відвезли в невідомому напрямку четверо чоловіків у камуфляжній формі і в масках - балаклавах чорного кольору. З моменту викрадення мобільний телефон депутата був неактивний", - зазначено в повідомленні.

Встановлено, що 17 квітня 2014 року о 14.00 Володимир Рибак активно брав участь у мітингу "За єдину Україну" перед будівлею Горлівської міської ради. Після закінчення мітингу депутат попрямував до будівлі міської ради для зустрічі з мером міста. Увійти до будівлі йому перешкодили прибічники "Донецької республіки", з якими у нього виникла словесна перепалка.

Під час розшукових заходів у мережі Інтернет було виявлено відеозапис подій, які мали місце 17 квітня 2014 перед будівлею Горлівської міської ради до моменту його викрадення. Цей відеозапис підтверджує свідчення свідка.

Як повідомлялося, чоловіка, схожого на викраденого кілька днів тому депутата Горлівської міської ради Володимира Рибака, 19 квітня було знайдено мертвим у Слов'янську Донецької області.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА