12:05 18.06.2014

Україна відновлює контроль на держкордоні й активізує дії з ліквідації бойовиків на сході - Порошенко

2 хв читати
Україна відновлює контроль на держкордоні й активізує дії з ліквідації бойовиків на сході - Порошенко

Україна на сьогодні проводить рішучі дії з відновлення контролю на державному кордоні, заявляє президент України Петро Порошенко.

"На сьогодні ми ведемо рішучі дії та успішні операції з відновлення (контролю - ІФ) на державному кордоні. Сьогодні ми робимо все для того, щоб узяти в кільце Слов'янськ, просуваємося, звужується кільце, щоб були ліквідовані ті бойовики під керівництвом так званого "Стрєлка" (міністр оборони самопроголошеної "Донецької народної республіки" Ігор Стрєлков - ІФ), які чинять збройний опір українським військовослужбовцям", - сказав президент журналістам у середу в Києві.

Глава держави поінформував, що перебуває на постійному зв'язку з керівництвом Міністерства оборони України та антитерористичної операції.

"Я хочу наголосити, що майже щодня відбуваються наради з Міноборони і в мене, ретельно плануються операції, а коли віддається команда "Вперед!", то ми намагаємося, щоб при такій команді було добре проведено розвідку, були добре оснащені бійці, щоб ми уникли жертв серед мирного населення і серед військовослужбовців. А коли хочуть піти без наказу, то відбувається те, що сталося сьогодні вночі. Махновщини в українській армії ніхто не терпітиме", - сказав президент.

Він наголосив на важливості того, щоб на бойові завдання вирушали підготовлені бійці, добре оснащені й озброєні. "На сьогодні нам потрібен не лише героїзм (хоча він дуже потрібен), не лише патріотизм, а й чітка військова дисципліна, чітка взаємодія з іншими частинами Збройних сил, чітка розвідка, взаємодія і чітко поставлені завдання", - сказав П.Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

Євросоюзу необхідний "стрибок" в оборонній політиці, вважає Боррель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА