16:34 17.07.2014

Японія підтверджує свою підтримку України - глава МЗС

2 хв читати
Японія підтверджує свою підтримку України - глава МЗС

Японія підтверджує свою підтримку України і продовжує обстоювати позицію територіальної цілісності Української держави, заявляє глава зовнішньополітичного відомства Японії Фуміо Кісіда.

Як повідомляє прес-служба президента України, про це було заявлено під час зустрічі Ф.Кісіда з Петром Порошенком у Києві в четвер.

"Ми дуже поважаємо те, як ви дієте в найбільш складний для вашої країни час. Японія запевняє у своїй сильній підтримці України", - заявив Ф.Кісіда.

Глава МЗС наголосив, що від самого початку загострення подій в Україні Японія постійно наполягає на необхідності поважати суверенітет і територіальну цілісність України. Він наголосив на важливості мирного вирішення ситуації.

Міністр особливо відзначив зусилля президента для втілення реформ, децентралізації влади, увагу до розвитку мов меншин, а також дії для боротьби з корупцією.

Ф.Кісіда повідомив, що Японія розглядає надання допомоги Україні в трьох напрямах - економічний розвиток, зміцнення демократії та національний діалог. Міністр також повідомив про готовність своєї країни надати $260 тис. на потреби переселенців, які були змушені залишити домівки внаслідок дій бойовиків.

У свою чергу П.Порошенко подякував Японії за чітку позицію підтримки суверенітету та територіальної цілісності України.

"Ми дуже цінуємо позицію Японії у "Великій сімці", підтримку курсу України в Раді безпеки та Генеральній Асамблеї ООН", - зазначив він.

Президент звернув увагу на рішення Європейської Ради, а також США щодо введення додаткових обмежувальних заходів стосовно Росії. П.Порошенко закликав Японію, як демократичну країну і члена "Великої сімки", виступити із солідарною позицією.

Глава Української держави також подякував Японії за фінансову підтримку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА