11:39 23.07.2014

Порошенко підписав закон про часткову мобілізацію

2 хв читати
Порошенко підписав закон про часткову мобілізацію

Президент України Петро Порошенко підписав закон "Про часткову мобілізацію", затверджений парламентом напередодні.

Після публікації документа в офіційній пресі розпочнеться часткова мобілізація протягом 45 днів на території всіх регіонів України, окрім Автономної Республіки Крим та Севастополя.

"Призов військовозобов'язаних, резервістів та поставку транспортних засобів для забезпечення потреб Збройних сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, Державної прикордонної служби України, Державної спеціальної служби транспорту, інших військових формувань України здійснити в обсягах, визначених мобілізаційними планами з урахуванням резерву", - зазначено в документі.

На місцеві органи влади покладено зобов'язання щодо оповіщення громадян про мобілізацію та виділення будівель і споруд відповідно до мобілізаційних планів.

Як зазначено в тексті документа, необхідність ухвалення рішення про часткову мобілізацію обумовлена "поширенням проявів тероризму на території України, що призводять до загибелі мирного населення, військовослужбовців і працівників військових формувань та правоохоронних органів України у східних регіонах держави, концентрацією угруповань військ зі значним наступальним потенціалом на території РФ поблизу державного кордону України, загрозою нападу, небезпекою державній незалежності України, з метою забезпечення оборони держави, на підставі пропозиції РНБО, відповідно до пп. 1, 17, 20 ч.1 ст. 106 Конституції України".

За словами секретаря РНБО Андрія Парубія, цей закон (по суті, це третя хвиля мобілізації) "дасть змогу привести додатково у бойовий стан 15 бойових частин та 44 частини бойового забезпечення".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА